Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skulle aldri få spille igjen - i dag startet han for Ull/Kisa

Arne Erlandsen tok Flittie Onstad inn i varmen.

TILBAKE PÅ BANEN: En unnskyldning og oppklaring av et par misforståelser førte til at Kristian Flittie Onstad startet for Ull/Kisa mot Tromsdalen i dag. For bare noen dager siden uttalte trener Arne Erlandsen at han var ferdig som spiller under ham.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE PÅ BANEN: En unnskyldning og oppklaring av et par misforståelser førte til at Kristian Flittie Onstad startet for Ull/Kisa mot Tromsdalen i dag. For bare noen dager siden uttalte trener Arne Erlandsen at han var ferdig som spiller under ham. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tromsdalen - Ull/Kisa 1-2.

- Han spiller ikke noe mer så lenge jeg er trener i Ull/Kisa, sa trener Arne Erlandsen til Romerikes Blad om Kristian Flittie Onstad mandag denne uka.

Da hadde en het krangel på treningsfeltet forrige lørdag kulminert i at midtstopperen ble vraket til kampen mot Bærum dagen etter, hvorpå Flittie Onstad forlot spillermøtet i sinne og ikke møtte opp til benkplassen.

Men i dag, før bortekampen mot Tromsdalen, var plutselig Flittie Onstad tilbake i Erlandsens startoppstilling.

- Det svinger i fotball, og det takler vi godt, sier Ull/Kisa-treneren til Dagbladet.

- Nei, men det har jo kommet fram i løpet av denne uka at det var andre som ga ham fri til den kampen, og da stiller saken seg annerledes. Det kom fram informasjon i etterkant, han hadde fått klarsignal. Det unnskylder ikke hans oppførsel, men det er en forklaring som gjør at jeg kan bruke ham, sier Erlandsen.

Mye negativt
I løpet av uka ble det nemlig kjent at Onstad hadde fått beskjeder fra andre i klubbledelsen som kunne tolkes som om han fikk fritak for å sitte på benken.

Samtidig kom 28-åringen med en uforbeholden unnskyldning til Arne Erlandsen og de andre spillerne.

ENDRET INNSTILLING: Arne Erlandsen har fått forklaringer som gjør at han nå mener det er greit å spille med Flittie Onstad. I dag vant laget.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ENDRET INNSTILLING: Arne Erlandsen har fått forklaringer som gjør at han nå mener det er greit å spille med Flittie Onstad. I dag vant laget. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Erlandsen slår fast at kommunikasjonen har vært svak i dette tilfellet.

- Det må man jo si, i og med at ikke jeg fikk vite det før onsdag, det var først da jeg fikk kjennskap til at han hadde fått lov til å dra hjem. Vi burde vært dette foruten. Vi må lære, og det gjorde vi «the hard way» denne gangen, sier han.

- Hvordan er forholdet dere to imellom nå?

- Vi er opptatte av å spille fotballkamper, og i dag oppførte han seg strålende. Men han har en formidlingsevne og en oppførsel overfor lagkameratene som ikke alltid er bra. Det kan bli veldig mye negativt, og det går ut over hans og andres spill. Men er han som han er i dag, både på og utenfor banen, så har han mange år foran seg i fotballen. Folk utvikler seg hele tiden, også de som er blitt 28 år, mener Erlandsen.

- Det var løgn
Ull/Kisa-treneren understreker at han ikke er fornøyd med hvordan Kristian Flittie Onstad har oppført seg denne uka, og spesielt har det vært viktig å få klarhet i beskyldningene om fysiske sammenstøt under forrige ukes trening.

- Vi hadde en faglig diskusjon. Da han fysisk grep tak i meg, synes jeg han gikk langt over streken, og forlot treninga fem minutter før slutt, sa Flittie Onstad til Romerikes Blad.

Erlandsen sier uttalelsene, slik de sto på trykk, framsto som løgn.

- Det kom fram løgn, dette var jo løgnaktige påstander, og det beklaget han. Det var reint ljug, og det var uheldig at det kom fram på den måten. Han må lære av det, sier han til Dagbladet.

- Jeg skal ikke si at han har løyet, men sånn man leser det, hvordan det oppfattes - det var feil. Jeg også oppfattet det som sto der på den måten, og det stemte rett og slett ikke, sier Erlandsen.

Jager kvalik
I dag endte den turbulente uka med en sterk og viktig borteseier over Tromsdalen, og Arne Erlandsen er fornøyd med både Kristian Flittie Onstad og resten av laget.

Ull/Kisa jager kvalikplass, og er ett poeng bak Bodø/Glimt på den viktige sjetteplassen etter dagens trepoenger.

- Han (Onstad) var helt sikkert veldig revansjesugen, og oppførte seg eksemplarisk i dag, sier Erlandsen.

- Nå er vi ett poeng bak to lag på samme sum, og så vinner nok HamKam seinere i dag. Da er vi fire lag som kjemper om to kvalikplasser, og vi er glade for at vi er i den situasjonen. Nå må vi bare fortsette å spille bra fotball og utvikle oss i hver eneste treningssituasjon. Tenker man sånn, tenker alle sånn, da blir vi bedre, fastslår Erlandsen.