Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nye overgrepsanklager mot Larry Nassar

Skulle behandle skulder - satte nål i 16-årings kjønnsorgan

Jacob Moore har levert søksmål mot Larry Nassar, som første mann i den grusomme saken.

DØMT: Den tidligere turnlegen Larry Nassar er dømt til flere hundre år i fengsel etter at han forgrep seg på unge jenter og gutter. Foto: AFP PHOTO / JEFF KOWALSKY
DØMT: Den tidligere turnlegen Larry Nassar er dømt til flere hundre år i fengsel etter at han forgrep seg på unge jenter og gutter. Foto: AFP PHOTO / JEFF KOWALSKY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saken der den amerikanske turnlegen Larry Nassar har forgrepet seg på hundrevis av unge og lovende turnere, har rystet verden. Over 140 kvinner har beskyldt legen for misbruk, og Nassar har erkjent seg skyldig i mange av sakene.

Han er også dømt for besittelse av innhold som fremstiller seksuelle overgrep mot barn. Det har gitt ham 60 år i fengsel. Sammen med overgrepsdommen, øker straffen trolig til rundt 300 år.

Under rettssaken i vinter vitnet utallige jenter mot ham. Nå står det første mannlige overgrepsofferet fram. Det melder blant annet Washington Post.

Søksmål

Det er International Gymnast som skriver at Jacob Moore (18), som tidligere var en del av juniorlandslaget i turn, har gått til søksmål mot legen. Det var storesøstra som først anklaget Nassar for å ha forgrepet seg på Moore da hun vitnet i rettssaken.

Da han som 16-åring skulle få behandling for en skulderskade, satte Nassar akupunktur i kjønnsorganet hans, ifølge Moore. Det angivelige offeret hevder også at Nassar skal ha dratt ned buksene hans og vist kjønnsorganet til ei mindreårig jente.

Søstra,Kamerin McKay Moore, var blant de første som anklaget legen for overgrep, da hun allerede fra 10-årsalderen skal ha fått «spesialbehandling».

- Du forgrep deg på ei jente som akkurat hadde mistet faren sin. Så var du frekk nok til å spørre om du kunne filme at du behandlet meg, sa Moore i rettssaken.

Rystende sak

Hun var en av mange som talte direkte til Nassar gjennom rettssaken. Det gjorde også Aly Raisman, som har to OL-gull i turn.

Nassar skal ha forgrepet seg på henne gjentatte ganger, og hun fortalte i rettssalen at når hun hørte det banke på døra seint på kvelden, visste hun at det var Nassar som kom for å misbruke henne.

Det ble også dramatikk i salen da faren til tre av legens ofre forsøkte å gå til angrep på Nassar.

Han ba dommeren om fem minutter i et låst rom med legen. Dette ønsket ble avslått. Han ba så om et minutt, men det ble også avvist. Da svartnet det for Randall Margraves: Som kastet seg mot Nassar, men ble holdt igjen av betjenter i salen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!