TAR NY SATS: Katharina Thanderz satser på nytt og har signert en to-års kontrakt med den tyske giganten Sauerland Promotions. Foto: Astrid Waller
TAR NY SATS: Katharina Thanderz satser på nytt og har signert en to-års kontrakt med den tyske giganten Sauerland Promotions. Foto: Astrid Waller Vis mer

Katharina Thanderz, norsk proffbokser i skademareritt

Skulle bli den nye Brækhus. Så raknet alt. Nå snur det for Thanderz

Signerer kontrakt med tysk boksegigant som hjalp Cecilia Brækhus til verdenstoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Endelig ser det ut til å snu for ulykkesfuglen Katharina Thanderz (30).

I dag har hun en hemmelighet å fortelle. Som endelig skal vende karrieren hennes mot verdenstoppen.

Den kvinnelige proffbokseren har lagt bak seg en svært trøblete periode.

Katharina Thanderz skulle forsvare EM-tittelen sin 22. desember i fjor mot franske Ehlem Mekhaled. Så skjedde det som ikke skulle skje. Hun pådro seg prolaps i nakken. Fingre dovnet bort. Den venstre armen mistet omtrent det som var av styrke. Katharina Thanderz kunne ikke forsvare EM-beltet på grunn av prolapsen.

Hun ble fratatt tittelen.

Men Thanderz beit tennene sammen og gjennomførte et strengt og krevende opptreningsprogram.

- Utrolig kjedelig

- Utrolig kjedelig, sa Thanderz, som var vant til høy dose med action og adrenalin, om det stillestående treningsprogrammet. Mye dreide seg om en tennisball rullende mellom skulderen og hodet. Men hun gjennomførte treningsprogrammet og ble så å si fullstendig restituert. Hun hadde opprettholdt boksetreninga, men mest med den høyre armen.

- Kreftene var helt borte i den venstre armen, forteller Thanderz til Dagbladet.

Comeback og nytt uhell

Så gjorde 30-åringen comeback i ringen i Arendal 2. mars mot den tøffe briten Rachel Ball.

Men uhellet var ute igjen.

I den femte runden kjente hun en lynende smerte i den høyre hånda. Et bein i håndbaken hadde brukket mot hodet til motstanderen. Hun hadde gjennomført en vellykket strategi med harde overhand-slag med høyra. Som gikk inn gang på gang mot hodet til briten. Hun vant de fem første rundene på den strategien. Men det siste slaget i femte runde ble skjebnesvangert.

  • Født: 29. juli 1988 (30).
  • Profesjonell bokser.
  • Var europamester i klassen superfjærvekt (under 59 kilo), men mistet tittelen grunnet skade.
  • Har arbeidet som eiendomsmegler og er utdannet sosionom.
  • Født i Oslo med norsk mor og spansk far. Bor i Alicanteprovinsen sør i Spania.
  • Aktuell: Har signert kontrakt med Sauerland Promotions.

Katharina Thanderz var nødt til å endre strategi og gjennomførte de åtte rundene. Hun vant kampen, men måtte bytte ut det høye høyreslaget med tunge venstre svinger mot kroppen.

Den tøffe norske bokseren som bor i Spania vant kampen.

Hun smilte og var seg selv i ringen etter kampen. Og da hun ble intervjuet ga hun som vanlig gode svar.

Men i garderoben etterpå kom fortvilelsen og tårene. Hun visste hun var skadet igjen.

Operasjon

Den høyre hånda måtte gjennom en omfattende operasjon.

TÅRER: Katharina Thanderz var oppløst i tårer i garderoben etter at hun hadde vunnet over Rachel Bell. Foto: Nima Taheri
TÅRER: Katharina Thanderz var oppløst i tårer i garderoben etter at hun hadde vunnet over Rachel Bell. Foto: Nima Taheri Vis mer

- Jeg fikk operert inn ei plate. Det var et ganske stort brudd. Inngrepet ble foretatt, slik at jeg kunne komme tilbake i ringen så raskt som mulig, forteller Thanderz til Dagbladet.

Hun ble operert i Spania, bare fire dager etter kampen.

- Jeg var heldig som har en forsikring mot skader som skjer i kampsituasjon. Derfor fikk jeg muligheten til å unngå sykehuskø og ble operert privat, forteller Katharina Thanderz.

GIPS OG OPERASJON: Katharina Thanderz fikk armen i gips og ble operert fire dager seinere. Foto: Nima Taheri
GIPS OG OPERASJON: Katharina Thanderz fikk armen i gips og ble operert fire dager seinere. Foto: Nima Taheri Vis mer

Hun er i ferd med å gjennomføre et nytt treningsprogram for å myke opp og få igjen bevegeligheten i fingrene og håndleddet.

Lykken smiler

Men nå smiler endelig lykken til henne.

Den store tyske promotoren Sauerland har tatt henne inn under sine vinger. Det samme som skjedde med Cecilia Brækhus, da den norske megastjerna startet proffkarrieren. Det tyske promotorselskapet gjorde Brækhus til en stjerne.

Nå er turen kommet til Katharina Thanderz.

- Jeg er veldig glad nå. Det er godt å komme inn i varmen til Sauerland. De har en bra historikk i kvinneboksingen. Det viser suksessen med Cecilia Brækhus. Men også med boksere som Klara Svensson og Mikaela Laurén, sier Thanderz.

SKADET: Katharina Thanderz (t.h.) bokset med brukket høyre hand i over tre runder. Hun endret taktikk og pumpet inn harde venstreslag mot kroppen mot britiske Rachel Ball: Foto: Nima Taheri.
SKADET: Katharina Thanderz (t.h.) bokset med brukket høyre hand i over tre runder. Hun endret taktikk og pumpet inn harde venstreslag mot kroppen mot britiske Rachel Ball: Foto: Nima Taheri. Vis mer

Hun har vært kontraktfestet til det spanske selskapet Maravillabox. Et forhold som har vært bra. Men det er en kjensgjerning at kvinneboksing ikke står det spanske hjertet nærmest.

Thanderz vil ikke si hun ble ignorert. Til det var forholdet for bra.

- De har uttrykt et ønske om at jeg skulle fortsette for dem. Men de forstår meg og ønsker meg lykke til med den videre satsingen, forteller Thanderz.

Hun kommer til å fortsette med sitt trenerteam i Spania.

Brækhus-suksessen

Cecilia Brækhus bokset sin første kamp for Sauerland i januar 2007. Hun erobret alle fem VM-beltene. Siden har den norske ubestridte verdensmesteren gått sine egne veier og stiftet selskapet First Lady Promotions. Brækhus er ubeseiret etter 35 proffkamper.

Dit håper Katharina Thanderz å komme. Hittil har hun bokset 11 proffkamper. Hun har vunnet samtlige.

- Jeg har høye ambisjoner fortsatt. Nå blir det sannsynligvis den første kampen for Sauerland i juni. Drømmen er å bokse om en VM-tittel i Oslo, smiler den sympatiske bokseren.

- Blir superstjerne

Nisse Sauerland er sjef i det tyske promotorselskapet. Han er entusiastisk over signeringen med den norske bokseren.

- Katharina Thanderz har den rette innstillingen. Hun er en fantastisk atlet. Jeg er sikker på at hun kommer til å gå helt til topps, sier promotoren som hadde ansvaret for Cecilia Brækhus da hun slo gjennom internasjonalt og tok tittelbeltene. Før Brækhus valgte å gå sine egne veier.

Det ble ikke godt mottatt av Nisse Sauerland. Men han understreker også at han ikke dveler ved fortida.

Han sier følgende:

- Noen ganger er det ikke ensbetydende med det å være tittelholder og det å bli en superstjerne. Katharina har en veldig fin personlighet. Og vi har sett at hun er svært farlig i ringen. Hun vil bli en virkelig superstjerne. Hun har det som skal til for å fylle hullet etter The First Lady of Sauerland. Katharina blir den nye boksedronninga i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer