Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skulle delta i vinter-OL for første gang: Mandag brakk hun ryggen og ble lam

- Mammaen har ikke sluttet å gråte, sier Lais Souzas pappa.

SKADET:  Lais Souza så ut til å bli Brasils første deltaker i fristil i et vinter-OL, men på mandag skadet hun seg stygt i Utah, USA. Her er 25-åringen i aksjon på bommen under en turnkonkurranse i Danmark i 2006. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
SKADET: Lais Souza så ut til å bli Brasils første deltaker i fristil i et vinter-OL, men på mandag skadet hun seg stygt i Utah, USA. Her er 25-åringen i aksjon på bommen under en turnkonkurranse i Danmark i 2006. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at den 25 år gamle turneren Lais Souza gikk glipp av London-OL for to år siden på grunn av skade, bestemte hun seg for å satse alt på å klare noe ingen andre brasilianere hadde gjort før henne: Delta i et vinter-OL i fristil.

Inntil nylig så det ut til at Souza skulle nå det store målet sitt, for hun lyktes nemlig med å kvalifisere seg til de nært forestående Sotsji-lekene.

Mandag denne uka, bare 11 dager før OLs åpningsseremoni, skadet hun seg imidlertid stygt mens hun sto på ski i USA.

Ifølge AP melder Brasils olympiske komité at Souza nå ligger i respirator ved intensivavdelingen på universitetssykehuset i Utah. Der overvåkes hun etter å ha blitt ryggoperert for det som betegnes som en alvorlig skade. Hun skal verken ha førlighet i armer eller bein.

Familien er engstelig
Under operasjonen skal Souzas ryggrad ha vært nødt til å omstruktureres som følge av de omfattende skadene.

- Mammaen hennes har ikke sluttet å gråte, sier pappa Antonio Luis, som forteller at familien fikk beskjeden om når datteren skulle opereres mandag kveld.

- Vi klarte ikke å sove. Vi er veldig urolige. Det kjennes nesten som om noen har dødd. Samtidig håper vi på gode nyheter. Det er blanda følelser, sier pappa Antonio til Globo.

Brasils landslagslege, Antonio Marttos, sier at Souza har en lang rehabiliteringsperiode foran seg.

- Det er ikke mulig å stille en prognose for framtida akkurat nå. Det medisinske apparatet gjør alt de kan for at hun skal få den beste hjelpen tilgjengelig, sier Marttos, ifølge AP.

- Bønnen hjalp ikke 25 år gamle Souza skal ha brukt hjelm da ulykken inntraff. Uhellet skal ha skjedd i fritt terreng, og ikke mens hun var i en fristilsløype med elementer.

Hun deltok både under sommer-OL i 2004 og i 2008. Da som turner.

- Det første jeg fikk høre var at denne idretten (fristil, journ. anm.) er veldig farlig, så jeg ber en bønn for henne hver dag. På mandag hjalp det ikke, men det er hennes liv og hun velger selv hva hun vil gjøre med det, konstaterer pappa Antonio.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!