Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skicross:

Skulle egentlig gjøre banen raskere. Så ble den svenske skistjerna svært alvorlig skadet

Øyevitner trodde skistjerna skulle reise seg etter det som så ut som et helt vanlig fall.

ALVORLIG SKADET: Svenske Anna Holmlund ligger fortsatt i kunstig koma etter et fall på trening i italienske Innichen. Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER / NTB Scanpix
ALVORLIG SKADET: Svenske Anna Holmlund ligger fortsatt i kunstig koma etter et fall på trening i italienske Innichen. Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): For to dager siden falt den svenske skicross-stjerna Anna Holmlund på trening i italienske Innichen.

Hun slo hodet så kraftig at hun ble bevisstløs og senere ble lagt i koma før en hasteoperasjon. Da ble tilstanden beskrevet som ustabil.

I går kveld kom de nedslående nyhetene fra sykehuset. Holmlund lå fortsatt i kunstig koma.

- I løpet av dagen har det blitt tatt en tredje scan av hjernen, og resultatet er dessverre nedslående. Skader man ikke har kunnet se på tidligere undersøkelser viser seg nå, og de er dessverre omfattende, sier den svenske landslagslegen Jakob Swanberg i en pressemelding.

- Et vanlig fall

Nå forteller et øyevitne til svenske Expressen at det hele så ut som et vanlig fall.

- Vi trodde hun skulle reise seg med en gang, sier hovedtreneren til Italias skicrosslandslag, Andreas Krautgasser, til den svenske avisa.

Han forteller at Holmlund rullet tre ganger, men at hun lente seg framover og slo hodet i bakken.

Gjør ingen endringer på løypa

Verken han eller de rundt ham trodde det var alvorlig, men da hun ikke reiste seg ble et helikopter raskt rekvidert. Ifølge Krautgasser var helikopteret der etter åtte minutter.

I Italia er det ifølge Krautgasser slik at det skal være akuttleger både i toppen av bunnen av bakken.

På spørsmål fra Expressen om det ville bli gjort noen endringer i banen, var svaret nei.

- Jeg ville egentlig at vi skulle gjøre banen raskere, for den er ganske treg. Men nå gjør vi ingen endringer, sier han til avisa.

Skicrosskonkurransen gikk av stabelen i dag klokka 13.30 (på NRK1). Før start ble Holmlunds lagvenninne, Sandra Näslund, skadet.

Hun skulle egentlig kjøre det samme heatet som norske Marte Høie Gjefsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling