Skulle egentlig ikke spilt - scoret sju

Linn ble hentet rett til EM-festen.

FOR ET INNHOPP: Linn Jørum Sulland var bombesikker på straffene og fikk også nok spilletid til å banke inn to distanseskudd. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
FOR ET INNHOPP: Linn Jørum Sulland var bombesikker på straffene og fikk også nok spilletid til å banke inn to distanseskudd. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

HERNING (Dagbladet): Danmark - Norge 19-29.

Linn Jørum Sulland ble hentet inn i EM-troppen på fredag, siden Thorir Hergeirsson ville ha en større skuddtrussel fra distanse og flere straffeskyttere.

Han fikk fullklaff på begge deler i den overlegne semifinalen mot Danmark.

- Fantastisk Sulland hadde sittet på benken i 34 minutter og 41 sekunder, da hun kom på banen for å ta en sjumeter. Både Ida Alstad og Tonje Nøstvold hadde da bommet fra streken.

- Thorir sa fra veldig tidlig, at jeg skulle få sjansen på neste sjumeter. Så jeg satt der og ventet, da - for det tok lang tid før neste straffe. Så jeg hadde god tid til å forberede meg, sier Sulland til Dagbladet.

Hun banket inn fem straffer og scoret i tillegg på to fra distanse.

Slik ble hun toppscorer i en EM-semifinale hun egentlig ikke skulle spilt.

- Det var fantastisk, jeg ble spilt opp veldig bra på skuddene. Jeg hadde bare Larvik-spillere rundt meg, så det var kjente bevegelser. Så det er bare å gjøre som jeg gjør i Larvik hver dag. Det gikk jo bra, sier hun.

- Hører hjemme her Sulland var veldig skuffet da hun ikke ble tatt ut i troppen før EM - og dertil overrasket over at hun ble hentet inn i går. For de norske trenerne pleier ikke gjøre endringer i troppen underveis i et mesterskap, såfremt ikke noen er skadd.

- Jeg føler at jeg hører hjemme her, uavhengig av det jeg gjorde i dag, sier hun.

Mens de andre jentene har - stort sett - herjet i EM, har Sulland trent litt med Flint i Tønsberg og Nordstrand i Oslo. Nå er hun med på den aller største festen, finalespillet i Herning.

Søndag ettermiddag venter svenskene i finalen.

- De er fysisk sterke og flinke til å komme til gode sjanser. De har mye bra skudd og er smarte - for de gjorde det akkurat riktig mot Norge i mellomspillet (svensk seier 24-19). Men nå skal vi lure dem, sier Linn Jørum Sulland.