Skulle egentlig ikke spilt - scoret sju

Linn ble hentet rett til EM-festen.

FOR ET INNHOPP: Linn Jørum Sulland var bombesikker på straffene og fikk også nok spilletid til å banke inn to distanseskudd. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
FOR ET INNHOPP: Linn Jørum Sulland var bombesikker på straffene og fikk også nok spilletid til å banke inn to distanseskudd. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HERNING (Dagbladet): Danmark - Norge 19-29.

Linn Jørum Sulland ble hentet inn i EM-troppen på fredag, siden Thorir Hergeirsson ville ha en større skuddtrussel fra distanse og flere straffeskyttere.

Han fikk fullklaff på begge deler i den overlegne semifinalen mot Danmark.

- Fantastisk Sulland hadde sittet på benken i 34 minutter og 41 sekunder, da hun kom på banen for å ta en sjumeter. Både Ida Alstad og Tonje Nøstvold hadde da bommet fra streken.

- Thorir sa fra veldig tidlig, at jeg skulle få sjansen på neste sjumeter. Så jeg satt der og ventet, da - for det tok lang tid før neste straffe. Så jeg hadde god tid til å forberede meg, sier Sulland til Dagbladet.

Hun banket inn fem straffer og scoret i tillegg på to fra distanse.

Slik ble hun toppscorer i en EM-semifinale hun egentlig ikke skulle spilt.

- Det var fantastisk, jeg ble spilt opp veldig bra på skuddene. Jeg hadde bare Larvik-spillere rundt meg, så det var kjente bevegelser. Så det er bare å gjøre som jeg gjør i Larvik hver dag. Det gikk jo bra, sier hun.

- Hører hjemme her Sulland var veldig skuffet da hun ikke ble tatt ut i troppen før EM - og dertil overrasket over at hun ble hentet inn i går. For de norske trenerne pleier ikke gjøre endringer i troppen underveis i et mesterskap, såfremt ikke noen er skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer