Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

William Buick vant stort løp i Hongkong

Skulle egentlig ikke være med, så håvet han inn 13 millioner

Egentlig skulle ikke William Buick ha vært med i det hele tatt, men han endte opp med å vinne hovedløpet i galopp i Hongkong søndag.

SEIERSGLIS: Jockey William Buick ridde Pakistan Star til seier i et QEII Cup hesteløp på Champions Day i Hong Kong. Foto: AFP PHOTO/ISAAC LAWRENCE/NTB SCANPIX
SEIERSGLIS: Jockey William Buick ridde Pakistan Star til seier i et QEII Cup hesteløp på Champions Day i Hong Kong. Foto: AFP PHOTO/ISAAC LAWRENCE/NTB SCANPIX Vis mer

Buick fra Bærum endte på sisteplass i det eneste rittet han egentlig skulle stille i. Men i tolvte time ble han satt opp på hesten Pakistan Star i hovedløpet. Det endte med seier verdt 13 millioner norske kroner.

- Dette er en milepæl min karriere. Det å vinne et stort internasjonalt galoppløp på det aller høyeste nivået, med en lokal hest i Hongkong er stort. Veldig stort, sa Buick til Equus etter løpet.

Det var ingen grunn til å mistro ham på det.

Buick reiste til Sha Tin Racecourse for å revansjere seg med arbeidsgiverens hest Godolphin’ Blue Point. Hesten, som ble strøket fra storløpet i Dubai for en måned siden på grunn av neseblod, hadde ingen god dag og kom sist.

Eiksmarka-gutten fikk derimot en stor opptur på slutten av dagen. I hovedløpet Queen Elizabeth II Cup fikk han gjesteoppsittet Pakistan Star, da rytter Silvestre de Sousa ble stoppet av problemer på reisen og reserverytter Kerrin McEvoy måtte kaste inn håndkleet med øreinfeksjon.

- Det var åtte hester i løpet, ett av de beste løpene i Hongkong i løpet av året. Over distansen 2000 meter hoppet hesten fin ut. Og til slutt ble det veldig lett. Jeg tror vi vant med tre lengder, sa Buick.

- Etterpå var det en utrolig oppmerksomhet. Hesteinteressen er enorm i Hongkong. Hesten var et tredjevalg, sa Buick.

Etter 13 nye, innkjørte millioner har William Buick totalt ridd inn 58 millioner kroner hittil i karrieren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media