Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skulle forsvare rasismebeskyldte Mackay. Så gikk det helt galt

Wigan-eieren måtte krype.

I STORMEN: Wigan-eier Dave Whelan måtte beklage en rekke kontroversielle uttalelser etter ansettelsen av Malky Mackay. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
I STORMEN: Wigan-eier Dave Whelan måtte beklage en rekke kontroversielle uttalelser etter ansettelsen av Malky Mackay. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Det vakte oppsikt da Wigan valgte å ansette tidligere Cardiff-manager Malky Mackay denne uka, til tross for at Mackay fortsatt er under FA-etterforskning for en rekke rasistiske tekstmeldinger og e-poster sendt til kollega Iain Moody.

I går skulle Wigan-eier Dave Whelan rykke ut for å forsvare ansettelsen. Det gikk ikke helt etter planen.

- Jøder jager penger I et intervju med Guardian kom Whelan nemlig med flere uttalelser som bare hisset opp folk mer, blant annet da han skulle forklare Mackays påståtte tekstmelding: «Ingenting som en jøde som ser penger glippe mellom fingrene».

- Jødene liker ikke å tape penger, ingen liker å tape penger, sa Dave Whelan.

- Tror du kanskje jødene liker å jage penger litt mer enn andre? Jeg mener de er smarte folk. Jeg mener jødiske folk jager penger litt mer enn alle andre. For meg er ikke det støtende å si i det hele tatt, fortsatte han, før han også forsvarte Mackays bruk av et nedsettende uttrykk for asiater.

Motsagt av FA Intervjuet med Guardian kom etter at en av Wigans sponsorer trakk seg i protest mot ansettelsen av Malky Mackay, og etter at klubben uttalte at de hadde fått forsikringer av det engelske fotballforbundet FA om at etterforskningen av manageren var avsluttet.

Det avviser FA i en uttalelse at er tilfelle.

Nå er det Dave Whelan sin tur til å krype og beklage seg.

- Jeg har hundrevis av jødiske venner. Det var ikke min intensjon å støte noen, men hvis jeg har gjort det, så beklager jeg. Jeg har sikkert gjort 50 intervjuer i dag, og jeg mente ikke å fornærme en eneste person, sier han, ifølge Telegraph.

- Jeg har også massevis av kinesiske venner, og jeg ville aldri sagt noe for å fornærme kineserne, sier Whelan.

Malky Mackay har tatt over Wigan som erstatter for Uwe Rösler, som i forrige uke måtte forlate klubben etter flere svake resultater. Skotten var også mannen som fikk sparken før Ole Gunnar Solskjær ble manager i Cardiff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media