Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MasterCard avslutter kampanje etter kritikk

Skulle gi penger for Neymar- og Messi-mål - nå snur kortgiganten

Kortselskapet MasterCard ser seg nødt til å endre kampanjen som skulle sikre sultrammede gratis måltider hver gang Neymar og Lionel Messi scorer.

AVBRYTES: MasterCards kampanje for å gi penger til Verdens matprogram under fotball-VM avbrytes før den i det hele tatt var i gang. Foto: REUTERS/Cristiane Mattos/NTB scanpix
AVBRYTES: MasterCards kampanje for å gi penger til Verdens matprogram under fotball-VM avbrytes før den i det hele tatt var i gang. Foto: REUTERS/Cristiane Mattos/NTB scanpix Vis mer

Den såkalte «meals-for-goals»-kampanjen skulle egentlig vare til mars 2020 og gikk ut på at 10.000 måltider doneres til Verdens matprogram for hver gang fotballstjernene Neymar og Lionel Messi scorer.

Stuntet har imidlertid høstet mye kritikk i sosiale medier fra folk som mener det er «dårlig stil» å gjennomføre kampanjen. I tillegg har Brasils landslagssjef, Tite, vært kritisk fordi han mener prosjektet legger for mye press på hovedpersonene.

- Dette er en veldig fin gest. Men det ville vært enda større om donasjonen ble gjort hver gang Brasil og Argentina scoret et mål, for vi spiller som et lag, sa han etter landskampen mot Kroatia i helgen.

Det hele har ført til at MasterCard stopper kampanjen og i stedet velger å donere én million måltider i 2018, uavhengig av hvor mange baller Neymar og Messi banker i nettet. Fra før hadde «meals-for-goals» sørget for 400.000 måltider til fattige og sultrammede mennesker.

- Vi ønsker ikke at fans, spillere eller noen andre skal miste fokus på det viktige spørsmålet her, som er sult og vår innsats for å hjelpe, uttaler MasterCard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media