REGNVÅT: Skal vi tolke Petter Northug bokstavelig, var det mer regnvann i  klærne enn svette etter gårsdagens 10 kilometer oppoverbakke under Rulleski-VM i Aure på Nordmøre. Northug tok sitt første VM-gull på rulleski.  Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
REGNVÅT: Skal vi tolke Petter Northug bokstavelig, var det mer regnvann i klærne enn svette etter gårsdagens 10 kilometer oppoverbakke under Rulleski-VM i Aure på Nordmøre. Northug tok sitt første VM-gull på rulleski. Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Skulle gjerne ha møtt mer motstand

Petter Northug vant karrierens letteste VM-gull. Fullt så lett tror han ikke Rosenborg kaprer gullet i år.

AURE (Dagbladet):
For første gang er rulleski-VM lagt til Norden. Toppidrettsveka som arrangeres årlig i Aure kommune på Nordmøre går i år parallelt med verdensmesterskapet.

Rett fra høyden kom Petter Northug, staket og vant gårsdagens 10 kilo8meter fellesstart i oppoverbakke.

- Det gjorde godt med litt hardtrening etter en god periode i høyden, sa Northug rett etter målgang.
Konge på asfalt Trønderen kom rett fra landslagssamling i Oberhof, som etterfulgte den private høydesamlinga i Davos og Livigno. Ti knallharde kilometer i styrtregn, var akkurat det han hadde behov for nå, skal vi tro den ferske verdensmesteren på asfalt.

- Det har vært veldig mye mengdetrening den siste tiden, så det var godt med en utblåsning, sier han og legger til:

- Det var langt i fra det tyngste VM-gullet i karrieren. Jeg var nysgjerrig på hvordan nivået var og fikk konstatert at det ikke var så alt for høyt. To tredjedeler av året trener jeg på rulleski, og i dag ble det en god økt hvor de siste to kilometerne var tøffe som bare det.

Gårsdagens VM-gull var Northugs første i karrieren på rulleski. I ettermiddag skal Northug gå 24 kilometer fellesstart. Også der har gullkongen fra Mosvik planer om å gå først over målstreken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg startet 24-kilometeren for å vinne, sier han.
Hyller Dockal Selv om den siste tiden har gått med til store mengder trening, har ikke Northug sviktet oppfølgingen av sin store fotballkjærlighet; Rosenborg. Han kjenner lagets kapasitet nesten like godt som sin egen, og fastslår overfor Dagbladet:

- Jeg tror absolutt at Rosenborg kan kapre gullet, til tross for at Molde virker veldig sterke, sier han og legger til at seieren over serieleder Molde sist søndag ga ham en ny favoritt på banen.

- Ja, jeg har faktisk fått meg en ny favorittspiller i Borek Dockal som debuterte søndag. Det er en slik spiller RBK virkelig har hatt bruk for.

Northug har ikke mulighet til å se så mange kamper fra tribunen på Lerkendal. Men han får likevel med seg hvert eneste minutt RBK spiller.

- Jeg har den siste tida fulgt fotballen i Norge via nett-tv. Det er slik det blir når man lever, bor og trener% i høyden, forteller han.
Best uten bensin Dagens landskamp mot Tsjekkia skal han se samtidig som han forhåpentligvis feirer at han har tatt nok et VM-gull på rulleski. Det er bare på ett eneste område Northug anser seg selv som en taper.

- Ja, skulle jeg gått denne løypa her i Aure med en femliters bensinkanne i hånda, da hadde lillebror Tomas helt klart slått meg. Det er han som er familiens suverene bensinhenter, sier han og ler godt, med referanse til mandagens nyhet om at lillebror ble bøtelagt av tysk politi for å ha gått på rulleski på motorveien.

ENSOM OVER LINJA: Petter Northug feide all konkurranse til side. Her vinner han karrierens første VM-gull på rulleski.
Foto: Ned Alley / Scanpix
ENSOM OVER LINJA: Petter Northug feide all konkurranse til side. Her vinner han karrierens første VM-gull på rulleski. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Aure  20110809.
Toppidrettsuka, men ikke toppidrettsvær. Likevel ble det gull i VM i rulleski til en passe fornøyd Petter Northug i Aure tirdag.
Foto: Ned Alley / Scanpix
Aure 20110809. Toppidrettsuka, men ikke toppidrettsvær. Likevel ble det gull i VM i rulleski til en passe fornøyd Petter Northug i Aure tirdag. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer