Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skulle gjerne hatt ei frihelg

Men en sliten Tarik Elyounoussi vurderer ikke landslagsforfall.

NEDE FOR TELLING: Tarik Elyounoussi har hatt et beintøft kampprogram, og legge rikke skjul på at han merker kjøret. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX
NEDE FOR TELLING: Tarik Elyounoussi har hatt et beintøft kampprogram, og legge rikke skjul på at han merker kjøret. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX Vis mer

SKIEN (Dagbladet): - Jeg synes nesten synd på dem som skal på landslagssamling. For min egen del synes jeg det skal bli veldig godt med en frihelg nå, sier Rade Prica.

Svensken scoret kampens eneste mål da Rosenborg slo Odd Grenland 1-0 i Skien i går. Seieren betyr at de er to poeng bak Molde og kan avgjøre Tippeligaen selv.

Men det satt langt inne. For som i Europa League-kampen mot Bayer Leverkusen torsdag, gikk RBK-spillerne tomme for krefter etter pause i går.

Sliten før kampen Aller mest sliten var Tarik Elyounoussi, som har spilt omtrent alt fram til han fikk avlastning det siste kvarteret i går.

- Jeg var sliten allerede før kampen. Etterpå var jeg for sliten til å smile, innrømmer han.

- Mener du Jan Jönsson burde ha rullert mer på laget?

- Jeg skulle gjerne hatt ei frihelg. Men jeg respekterer at det er Janne som tar ut laget, sier Elyounoussi — som ikke kommer til å melde forfall til VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros.

- Forstår Tarik Jan Jönsson erkjenner at landslagspausen kommer svært beleilig — for de spillerne som ikke er tatt ut. For han erkjenner at enkelte har hatt en belastning som er helt i overkant, blant annet på grunn av skadesituasjonen de siste ukene som har gjort valgmulighetene få.

- Jeg forstår at Tarik er sliten. Derfor var jeg snill med ham på slutten i dag, sier Jönsson.

- Skulle du ønske at du kunne rullere mer på laget?

- Det er noen som har spilt veldig mye, så svaret på det er vel ja. Men samtidig tror jeg dette på sikt kan føre at vi får et raskere spill, sier Jönsson til Dagbladet.

Tidligere Rosenborg-spiller Frode Johnsen var nærmest scoring for Odd i går, men RBKs keeperreserve Alelxander Lund Hansen leverte en vanvittig redning bare minutter etter at han kom på banen. Kanskje var ballen også over streken, men mål ble ikke dømt.

Støtter Jönsson Johnsen mener at Jönsson gjør rett i å bruke de samme spillerne så ofte som mulig.

- Jeg tror ikke rullering er noen fordel. Jeg har mer tro på å bygge relasjoner. Men det stiller seg annerledes hvis spillerne er helt utkjørt, selvfølgelig, sier Odd-veteranen.

- Hva tror du om Rosenborgs muligheter i gullkampen?

- De er veldig gode. Men Molde har også et veldig bra lag. Det blir jevnt og tett hele veien, spår Johnsen.

Først 19. oktober har Rosenborg sin neste seriekamp, hjemme mot Sandnes Ulf. Deretter venter storkampen borte mot Molde. Da kan Tippeligaen 2012 avgjøres.