- Skulle gjerne hatt Sæternes

Brann-direktør Bjørn Dahl skulle gjerne hatt mulighet til å hente Bosman-spiller Bengt Sæternes til Bergen, men økonomien setter en stopper. Dermed må han legge terskelen litt lavere når han jakter forsterkninger foran neste sesong.

- Vi skulle gjerne hatt Sæternes, men når Rosenborg ikke får napp, må vi stikke fingeren i jorda. Bengt vil nok også til større klubber, sier Dahl til Dagbladet.

Brann prøvde seg også på Odd Grenlands Bosman-spiller, Morten Fevang.

- Han har uttalt at han ikke vil til et lag som taper kamper, men jeg tror nok også lønna spilte inn da vi snakket med ham, sier Dahl.

Starts Ousman Nyan er en annen Bosman-spiller han gjerne skulle sett i Brann-drakt.

- Vi hadde napp på ham før han gikk til Start, men han aksepterte ikke vårt lønnstilbud, sier Dahl.

Refinansiering

I løpet av to sesonger har nesten en hel spillerstall forlatt Bergen. Bare i løpet av våren har Azar Karadas, Raymond Kvisvik og Thorstein Helstad pakket kofferten og reist. Nå er det stopp!

- Vi kan ikke selge flere kvalitetsspillere, da vil det gå ut over det sportslige produktet, sier Dahl.

Salgene av Helstad, Karadas og Kvisvik reddet økonomien for resten av sesongen.

- Vi jobber mot en refinansiering av klubben en gang for alle. Vi jobber mot både sittende og nye aksjonærer, sier Dahl.

Til å hjelpe seg med snuprosessen har han hentet inn tidligere Brann- og Fyllingen-kjempe Per Ove Ludvigsen som daglig leder.

- Per-Ove har gjort en manns jobb når det gjelder spillerkontrakter. Han har sin del av æren for at vi har kontroll på alle Bosman-spillerne i klubben i år, sier Dahl.

Utstillingsvindu

Spillerne er blitt skadelidende i Branns tøffe økonomiske situasjon. De har gått kraftig ned i grunnlønn og over til et bonusrettet lønnssystem.

- Ingen i Brann tjener lenger over millionen i året. Vi ligger på 10.- 11.-plass på lønnsstigen i Tippeligaen, sier Dahl.

- Hvis du ikke kan lokke med lønninger, hva kan du lokke nye spillere med da?

- Brann er et veldig godt utstillingsvindu, og det er en spesiell opplevelse å spille for klubben. Det er veldig fokus rundt klubben hele tida både fra lokalavisene og riksmediene, sier Dahl og fortsetter: - Alonso Solis som nylig kom til klubben, sa at han ville bruke oss som et springbrett videre i karrieren, og det er greit for oss, sier Bjørn Dahl.