Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skulle gjerne skutt flere i mål, ikke bare på mål

Men Søderlund tror han vil score mot Sveits.

BLIKKET MOT MÅL:  Alexander Toft Søderlund ligger an til å få starte på topp for Norge mot Sveits. Det ser han fram til.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BLIKKET MOT MÅL: Alexander Toft Søderlund ligger an til å få starte på topp for Norge mot Sveits. Det ser han fram til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

BERN (Dagbladet): Dersom VGs kilder viser seg å holde mål er det Alexander Søderlund vi kan forvente på topp for Norge mot Sveits i kveld.

Haugesund-toppscoreren har nettet ti ganger i Tippeligaen denne sesongen, men i det siste har det vært tørt. Fem kamper og 89 minutter er det gått siden Søderlunds siste scoring, uten at det bekymrer Drillo.

- Ja, det har vært rolig i en liten periode nå, men goalgettere går litt i bølger de også. Selv Messi kan gå to-tre kamper der han ikke scorer, sier landslagssjefen, og forteller hva vi kan vente oss med 25-åringen foran for Norge:

- Søderlund er veldig pålitelig foran mål i den forstand at han nesten alltid treffer mål. I tillegg er han meget arbeidssom og god defensivt, det er det ikke mange angripere som er. Så han er nyttig, mener Olsen.

Vil score mer
25-årige Søderlund smiler av Drillos skryt, men selv mener han at flere av avslutningene hans burde endt i nettet.

- Jeg er vel ikke verdens beste avslutter, selv om jeg har truffet mye mål. Jeg skulle gjerne sett at flere av dem gikk i mål, og ikke bare mål. Jeg har jobbet mye med det. Det har blitt bedre, og det skal bli enda bedre, sier han til Dagbladet.

- Hva får vi med deg på topp?

- Arbeidskapasitet, evne til å holde på ballen, og forhåpentligvis putter jeg et par mål om jeg får sjansen. Jeg føler jeg har ting å bidra med, sier Søderlund selvsikkert.

Skal smelle til
Slik har han fremstått helt siden han ble tatt inn i varmen i denne VM-kvaliken, og selvtillit har Norge god bruk for dersom det skal bli Brasil-billett til slutt.

Likevel, spissrollen i Norges landslag kan være ensom og brutal, og den er i hvert fall noe ulik parhest-rollene Haugesund dyrker i sitt angrepsspill.

- I klubblaget vet jeg at jeg har tillit, at jeg skal inn på banen og gå litt foran og kanskje være en av dem som gjør en forskjell. Jeg håper jeg kan gjøre en forskjell på landslaget også, men jeg kommer vel litt «bakfra» ettersom jeg ikke er så etablert her, jeg har mye å lære, sier Alexander Søderlund om forskjellene på klubb og land, og utdyper hvordan han ser for seg spissrollen mot Sveits:

- De står mye med en firer sentralt bak, der de to sentrale midtbanespillerne står mye dypt, og etterlater mye rom på sidene. Jeg kan bli litt overlatt til meg selv mot de to der inne i midten, men det er bare kjekt å få prøve seg mot gode spillere.

- Hvor nervøs vil du være om du får sjansen?

- Det er jo litt spesielt, men jeg syns bare det er godt å kjenne på litt press og nervøsitet. Jeg pleier ikke å bli så nervøs, heller. Får jeg sjansen skal jeg gå ut og smelle til.