TOK DET PIANO: Thor Hushovd skulle helst tatt bilen, eller sett dagens tempo fra hotellsenga, men kom seg uansett igjennom uten å ha brukt altfor mye krefter. Foto: SCANPXI/
TOK DET PIANO: Thor Hushovd skulle helst tatt bilen, eller sett dagens tempo fra hotellsenga, men kom seg uansett igjennom uten å ha brukt altfor mye krefter. Foto: SCANPXI/Vis mer

- Skulle heller tatt bilen, eller ligget og sett på fra hotellsenga

Hushovd og Boasson Hagen tok det piano på dagens tempo.

||| (Dagbladet): Begge var reduserte av sykdom, og begge hadde tankene på hva som skal skje på Champs-Élysées i morgen.

Derfor endte det med en beskjeden plassering for både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, som begge prøvde å få en billigst mulig reise på de 52 tempokilometerene fra Bordeaux til Pauillac.

Hushovd ble beste nordmann, ett minutt og åtte sekunder foran Boasson Hagen, men opp til seierherren Fabian Cancellara, var det over ni minutter og 122 ryttere imellom.

- I dag handlet det bare om å komme fra A til B, fra start til mål, uten å bruke for mye krefter. Jeg tenker på det som skjer i morgen, og når man likevel ikke kan kjøre for topplassering, var det bare å spare på kruttet, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

- Men jeg skulle heller tatt bilen, eller ligget og sett på fra hotellsenga, legger han spøkefullt til.

Også Edvald Boasson Hagen understreker at han tok det med ro da han skjønte det var sjanseløst å kjempe i toppen.
 
- Det var en grei gjennomkjøring, en fin tur.  Jeg tok det forholdsvis rolig, i og med at jeg ikke hadde sjanse til å vinne. Jeg var ikke helt i slag, og prøvde å spare på kreftene for å satse alt i morgen, sier Sky-rytteren, som bare er sjarmøretappen unna å fullføre Tour de France i debuten.

Ikke gitt opp grønn trøye
Etappen, som avsluttes på brosteinen i Frankrikes paradegate, er Thor Hushovds siste mulighet til å fravriste Alessandro Petacchi den grønne poengtrøya han overtok i går. Selv om Cervélo-rytteren følte seg kraftig på defensiven etter gårsdagens skuffende 14.-plass, er han noe mer optimistisk i dag.

- Det er bare 10 poeng, og alt kan fortsatt skje. Selvfølgelig vanskelig å slå Petacchi og Cavendish, og jeg må også være realist overfor meg selv. Men løpet er ikke kjørt før vi har passert målstreken på Camps-Élysées, poengterer han.

Hushovd er uansett veldig tilfreds med måten han har gjennomfør Touren på, i og med at et kragebeinsbrudd i april ødela mye av forberedelsene.

- Jeg er kjempefornøyd, og synes jeg har hatt et fantastisk Tour de France. På forhånd hadde jeg et mål om å kjøre offensivt den første uka, og et mål om å vinne det jeg så på som den gjeveste etappen, til Arenberg. Det klarte jeg sammen med laget, og jeg sa på fohånd at jeg ville vært kjempefornøyd om jeg klarte å vinne en etappe. Dessuten har jeg hatt grønn trøye i 10-12 dager, og er med t i den konkurransen til det siste, poengterer Hushovd.

PS! The Guardian har vurdert innsatsen til den britiske storsatsingen på sykkel, Team Sky, i årets Tour rytter for rytter. Det er en karakterbok vår egen Edvald Boasson Hagen kommer dårlig ut av; svakest av samtlige sammen med kaptein Bradley Wiggins. Nordmannen får karakteren fire av ti med følgende begrunnelse:

- Den kommende norske superstjernen må bruke neste år på å overbevise. En akillesskade holdt ham på sidelinja i april og mai, og han har måttet betale for det her (i Touren). Under pari, men har en stor framtid, skriver avisas sykkelkorrespondent Richard Williams.