VILLE HELST VÆRT HER: Henning Berg skulle ønske han hadde fått sjansen til å forme laget før han fikk sparken i Blackburn.
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
VILLE HELST VÆRT HER: Henning Berg skulle ønske han hadde fått sjansen til å forme laget før han fikk sparken i Blackburn. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

- Skulle heller vært manager i Blackburn enn å sitte her nå

Henning Berg etter seieren i retten i dag.

(Dagbladet): Henning Berg fikk fullt medhold i rettssaken mot Blackburn i dag. Den engelske Championship-klubben må betale Henning Berg rundt tjue millioner kroner etter å ha brutt kontrakten etter bare 57 dager i desember ifjor.

- Jeg skulle gjerne vært foruten denne rettsaken. Vi var happy alle sammen da vi undertegnet kontrakten hvor alt med kompensasjon var regulert, og jeg har bare forholdt meg til kontrakten. Utfallet i dag var som forventet, sier Henning Berg til Dagbladet.

Vrient med kort tid
Helt siden han fikk sparken i desember har ikke Berg ønsket å kommentere hvordan han opplevde den kaotiske situasjonen i klubben. I dag framhever han også den fantastiske tida han hadde som spiller i klubben.

- Jeg har ikke lyst til å si så mye om hva som skjedde, verken før eller etter at jeg var der. Jeg hadde en fantastisk tid som spiller der, og hadde håpet å få være lenger som manager. Å måtte gå etter bare ti kamper blir vrient, men jeg skulle mye heller vært manager i Blackburn nå, enn å sitte her, sier Berg.

- Sett i ettertid, var det feil av deg å ta jobben i Blackburn?

- Nei, det var en bra mulighet i en bra klubb. Det var vanskelig å si nei til dem da de ville ha meg. Så var det bare synd at jeg ikke fikk muligheten til å gjøre det jeg ville når overgangsvinduet åpnet i januar. Da skulle jeg forsterke troppen, ta laget høyere på tabellen, og kanskje til og meg rykket opp i Premier League igjen.

Håpet å unngå retten
Blackburn må ifølge rettspapirene betale ut Henning Berg umiddelbart. I retten i dag fikk Blackburn refs av dommeren for ikke å overholde frister, og for måten de har holdt igjen pengene på. Underveis saken har Blackburns indiske eiere forsøkt flere måter å slippe unna kompensasjonen Berg har hatt krav på.

Blant annet ved å hevde at Blackburns sportsdirektør Derek Shaw handlet utover sine fullmakter da de inngikk kontrakten med Berg.

Selv har ikke nordmannen vært i tvil om at saken kom til å vippe hans vei.

- Jeg har hele tida regnet med at det som sto i kontrakten var riktig. Så hadde jeg håpet at vi skulle bli enige uten at det endte i retten, sier Berg til Dagbladet.