- Skulle helst hatt med Ole og Linda

Men Hegle Svendsen tror på gull uansett.

• Dagbladet.no følger rennet direkte fra kl. 14.15!

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Mix-stafetten er ikke like viktig for Norge som fellesstarten og den normale stafetten. Derfor ser Linda Grubben og Ole Bjørndalen løpet fra tilskuerplass i dag, mens Tora Berger, Jori Mørkva, Emil Hegle Svendsen og Frode Andresen skal forsvare de norske fargene.

Hegle Svendsen legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt med stjernene.

- Vi satser på medalje uansett, men jeg skulle helst hatt med de to. Men det er et hardt program her nede, langrennsløperne skal f*** ikke klage på at det var tøft i Tour de Ski. Dette er nesten like tøft, sier 22-åringen til Dagbladet.no.

Gutta må levere maksløp

Han var fryktelig skuffet etter 5. plassen på jaktstarten søndag, og sto over normaldistansen på tirsdag. Nå har han fått ristet av seg skuffelsen - og er voldsomt innstilt på å ta sin første VM-medalje.

- Jeg håper det har gjort godt med litt fri. Jeg er sulten på medalje, og håper at de andre er det også.

- Er gull mulig?

DE NEST BESTE STARTER: Frode Andresen er ankermann på det norske laget, som mangler superstjernene Ole Einar Bjørndalen og Linda Grubben. Foto: Scanpix/Ap
DE NEST BESTE STARTER: Frode Andresen er ankermann på det norske laget, som mangler superstjernene Ole Einar Bjørndalen og Linda Grubben. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Ja, det er mulig hvis vi to gutta gjør et maksløp, svarer Hegle Svendsen.

På papiret ser det alt annet enn enkelt ut. Den største favoritten er nok Frankrike, som stiller sitt sterkeste lag med Florence Baverel-Robert, Sandrine Bailly, Vincent Defrasne og Raphael Poiree. Tyskland tenker mer som Norge, og sparer flere av sine beste.

Ingen kaptein

For Norge går Frode Andresen ankeretappen for første gang på en evighet, men han er ikke fullt så optimistisk som Hegle Svendsen.

- Dette er ikke laget vi normalt ville stilt med. Vi skal være fornøyd om vi kommer blant de seks beste, sier Andresen nøkternt.

- Føler du deg som en slags kaptein for laget siden du har mest rutinert?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er bare én av fire. Sist gang jeg gikk en ankeretappe var vel for 10 år siden. Det er mest trøkk på den siste etappen, men jeg føler ikke noe press. Jeg har alt å vinne, sier han til Dagbladet.no.

Ikke nervøs

For nordmenn flest er Jori Mørkve, som skal gå andreetappen, et ubeskrevet blad. Hun tilhører rekruttlaget, men har gått de fleste verdenscuprennene denne sesongen.

Det beste individuelle resultatet hennes er en 26. plass.

- Det er ikke så mye å banke i bordet med. Men jeg har gått ganske gode stafetter, som er en trygghet for meg. Stafett er det kjekkeste jeg vet, sier hun til Dagbladet.no.

At mange vil regne henne som Norges svakeste ledd tar hun ikke så tungt.

- Det går ikke å tenke at man kan ødelegge for laget. Jeg har vanligvis full kontroll på nervene, og pleier ikke bli så nervøs, sier hun.

Ifølge trener Audun Svartdal er Mørkva stabil og god på standplass, og har vist god framgang i sporet denne sesongen.

- I sporet har jeg langt opp til de beste, men det går rette veien.

- Hva er realistisk å tro på i mixed-stafetten?

- Det spørs litt hva de andre nasjonene stiller med. Men gjør alle vi fire et godt løp, og de andre er litt uheldige, kan det bli medalje, tror hun.

SEIER ER MULIG: Emil Hegle Svendsen er optimist før start.