- Skulle helst solgt van Persie til PSG

Wenger forsøkte å forhindre United-overgang for enhver pris.

SÅRT: Arsene Wenger og Robin van Persie hadde et nært samarbeid i åtte år, helt fram til nederlenderen gikk offentlig ut og sa han ikke kom til å forlenge med Arsenal. Franskmannen legger ikke skjul på at det er leit at spissen snart er klar for Manchester United.Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix
SÅRT: Arsene Wenger og Robin van Persie hadde et nært samarbeid i åtte år, helt fram til nederlenderen gikk offentlig ut og sa han ikke kom til å forlenge med Arsenal. Franskmannen legger ikke skjul på at det er leit at spissen snart er klar for Manchester United.Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like over klokka ni i går kveld, lokal tid, ankom en smilende Robin van Persie Bridgewater-sykehuset i Manchester, hvor forvetningsfulle Manchester United-supportere hadde ventet i timesvis på at klubbens nye stjerne skulle gjennomføre første del av den obligatoriske medisinske testen.

Noen timer seinere, og stadig smilende, kom nederlenderen ut igjen enda et steg nærmere å fullføre en av de mest kontroversielle spillertransaksjonene i engelsk fotball i moderne tid. Allerede mandag kan han få sin debut i serieåpningen mot Everton på Goodison Park, men da må alt av papirarbeid være unnagjort innen klokka 12 fredag.

Kjøp og salg mellom Arsenal og Manchester United er på ingen måte noen dagligdags foreteelse, og man må helt tilbake til 1981 for å finne noe som minner om en liknende overgang da den irske spissen Frank Stapleton gikk samme vei som van Persie er i ferd med å gjøre.

Van Persie er den første spilleren Arsene Wenger selger til sin sir Alex Ferguson siden han overtok som Arsenal-manager i 1996, og hadde det vært opp til franskmannen, hadde nederlenderen havnet et helt annet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer