Skulle hylle landsmannens seier. Nå sitter gutta i fengsel

Den australske guttegjengen sitter i varetekt og risikerer to år i fengsel etter et stunt gikk galt etter Malaysia Grand Prix. 

I TRØBBEL: Denne australske guttegjengen  sitter i varetekt i Malaysia etter at de feiret den australske seieren i Malaysia Grand Prix med å strippe ned til badebukser med det  malaysiske flagget på. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Denne australske guttegjengen  sitter i varetekt i Malaysia etter at de feiret den australske seieren i Malaysia Grand Prix med å strippe ned til badebukser med det  malaysiske flagget på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Australske Daniel Ricciardo vant søndagens dramatiske VM-runde i formel 1 i Malaysia, etter at flere av favorittene fikk trøbbel underveis.

Blant tilskuerne var guttegjengen på ni som nå har fått tilnavnet «Budgie Nine» i australske medier.

De tok nemlig over hovedrollen etter at landsmannen cruiset inn til seier.

Strippet

I TRØBBEL: Den australske guttegjengen.  Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Den australske guttegjengen.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

I målområdet strippet de ned til badebukser og drakk øl fra sko foran de flere tusen tilskuerne mens de skrek «aussie, aussie, aussie».

Badebuksene var dekorert med det malaysiske flagget, noe som skal ha fått politiet til å ta affære.

Guttegjengen på ni ble arrestert, og har vært i varetekt siden søndag, skriver AP.

Den australske utenriksministeren Julie Bishop har dratt til Malaysia for å ha et møte med guttegjengen.

- Det er ingen tvil om at det var en overlagt handling. De hadde kjøpt med badebuksene fra Australia, sier Bishop ifølge AP.

Risikerer lang fengselstraff

Overfor AP forteller det lokalet politiet at guttene er arrestert for forsøk på å provosere fram brudd på ro og orden, samt sivil ulydighet.

De risikerer både bøter og en fengsel i opptil to år, sier politiet ifølge AP.

Det har også skapt problemer for guttegjengen at badebuksene var dekorert med det malaysiske flagget. Daily Telegraph skriver at de også risikerer å bli tiltalt for å vanære flagget.

Avisa hevder at det er et press fra den konservative fløyen i regjeringen. De vil at gjengen skal få svi for opptredenen.

Det er streng lovgivning i landet. I 2015 fikk opposisjonsleder Anwar Ibrahim fem år i fengsel for å ha hatt sex med en mann.

- Uskyldig moro

Formel 1-sjåføren Ricciardo håper nå at myndighetene i landet ser på det som «uskyldig moro».

Til Daily Telegraph, sier han:

- Det ser ut som de har lært en lekse av det her. Jeg tror ikke de kommer til å gjøre det samme igjen. Jeg respekterer loven i Malaysia, men jeg syns ikke de fortjener noe mer straff enn de allerede har fått, sier han og refererer til dagene i varetekt.

VANT: Daniel Ricciardo. FOTO: NTB Scanpix
VANT: Daniel Ricciardo. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer