- Skulle ikke tro det gikk an med så etablerte hoppere

Arne Scheie trodde ikke sine egne øyne da Ito falt på bommen (!).

(Dagbladet): Japanske Daiki Ito var nummer to etter førsteomgangen i Sapporo i dag, og stemningen blant hjemmepublikummet steg da han klatret ut på bommen foran finalehoppet.

Så skjedde det utrolige:

Mens Ito ventet på klarsignalet mistet han grepet på bommen med høyrehånda si. Forsøket på å kompensere med den venstre var fånyttes, og med en desperat manøver forsøkte han i siste liten å svinge seg i sikkerhet til venstre for bommen.

KLØNETE: Her forsøker Daiki Ito desperat å komme seg i sikkerhet, men det er for seint... Foto: NRK
KLØNETE: Her forsøker Daiki Ito desperat å komme seg i sikkerhet, men det er for seint... Foto: NRK Vis mer

Men det var for seint, og japaneren raste nedover ovarennet mens han etter beste evne forsøkte å bremse farta, for å unngå en svært ubehagelig luftetur over hoppkanten.

Det greide han i hvert fall, men konkurransen var naturligvis ødelagt for Ito, som raste fra 2. plass til 30.- og sisteplass av de som fikk delta i finaleomgangen.

NRK-kommentator Arne Scheie trodde knapt det han var vitne til.

RASTE NEDOVER: Ito raste ned både ovarennet og resultatlistene, men rakk i det minste å bremse opp før han ramlet utfor hoppkanten. Foto: NRK
RASTE NEDOVER: Ito raste ned både ovarennet og resultatlistene, men rakk i det minste å bremse opp før han ramlet utfor hoppkanten. Foto: NRK Vis mer

- Dette er helt utrolig. Heldigvis er det svært, svært sjelden vi ser slikt, utbrøt han.

- Ja, dette var utrolig dramatiske bilder. Man skulle nesten ikke tro at det kunne skje med så etablerte hoppere. Heller ikke tilskuerne kan fatte hva som har skjedd med hjemmefavoritten.

Scheie trakk umiddelbart paralleller til østerrikske Wolfgang Loitzl, som opplevde det samme i Zakopane i 2004.

- Det skal bety at Ito står igjen bare med resultatet fra 1. omgang, såvidt jeg vet fra min tid som dommer, sa kommentatorlegenden.

Og hadde helt rett i det.

Tom Hilde ble som i går beste nordmann. Asker-hopperen hoppet seg opp fra 8. til 4. plass i finaleomgangen med et svev på 134,5 meter. Han var 9,3 poeng bak seirende Jan Matura fra Tsjekkia, og 3,3 poeng fra en plass på pallen.

Den norske laginnsatsen for øvrig var skuffende. Anders Bardal endte på 15. plass, mens Atle Pedersen Rønsen ble nummer 27.

Kim Rene Elverum Sorsell (nummer 36), Ole Marius Ingvaldsen (37) og Anders Jacobsen (43) klarte ikke å komme med til finaleomgangen.