Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skulle ikke vært utvist

En svart dag for Brann endte med tap for Lyn. Eirik Bakke fikk to gule og så rødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Brann 2-0. Gjestene fra Bergen kom til Oslo som gullkandidater, men klarte ikke prestere noe som beviser at de er nettopp det.

De skapte veldig lite til Brann å være, og Lyn vant en fullt fortjent seier.

- Jeg er skuffet over at vi ikke presterer bedre. Spillerne ga alt, men vi jobbet for mye én og én, i stedet for som et lag, sier kaptein Martin Andresen.

Oppgitt Bakke

Eirik Bakke fikk sitt andre gule kort ett minutt før slutt, og ble sendt av banen. Begge gangene forsøkte den hjemvendte Leeds-proffen å stoppe Edu. Dermed går Bakke glipp av seriefinalen mot Rosenborg.

- Det første kortet var kanskje riktig. Dommeren mente det var høyt spark og farlig spill. Det andre er ikke gult kort. Jeg var ikke mye borti ham, slår Bakke fast overfor Dagbladet.no.

Han ønsker ikke kritisere dommeren, men klarer likevel ikke la være å si sin mening om situasjonene.

- Det irriterer meg at Edu faller, og så er oppe igjen etter bare fem sekunder. At dommeren går på den ... Men akkurat nå er jeg mest skuffet over at vi taper, sier Bakke.

image: - Skulle ikke vært utvist

Etter utvisningen ble det slengt en del meldinger ved sidelinja, og det var ganske ampert. Eirik Bakke ønsker ikke si noe om det, annet enn at det er «sånne ting som skjer i kampens hete»

Også trener Mons Ivar Mjelde mener at utvisningen var feilaktig.

- Eirik har en tøff spillestil, men dette så mer teatralsk ut enn det var for hardt. Spilleren (Edu, journ.anm.) hiver seg og framprovoserer kortet, mener Mjelde.

Neste søndag sitter Bakke på tribunen, da kampen om gullet kan bli avgjort.

- Det er gode folk som kommer inn, så det skal gå bra. Jeg får heller prøve å bidra med det jeg kan i forkant av kampen, og støtte de andre gutta, sier Bakke.

- Fortsatt gullsjanser

Hvis ikke rødtrøyene - for anledningen i svart - hever seg neste helg, kan det bli særdeles artig for Rosenborg på Brann Stadion.

Dermed er Brann fortsatt to poeng bak Rosenborg, et forsprang som kan økte til fem når trønderne spiller mot HamKam i morgen.

MISTER ROSENBORG-KAMPEN: Eirik Bakke fikk to gule kort mot slutten av kampen, og får ikke med seg seriefinalen mot Rosenborg neste helg. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
MISTER ROSENBORG-KAMPEN: Eirik Bakke fikk to gule kort mot slutten av kampen, og får ikke med seg seriefinalen mot Rosenborg neste helg. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

Bergenserne er nå avhengig av hjelp for å sikre klubbens første seriegull siden 1963.- Det så rett og slett ut som det var Lyn som kjempet om gull i kveld, og ikke oss. Vi klarte ikke være så gode i 90 minutter som vi ønsket, sier Mjelde.

Han var skuffet da han møtte pressen etter kampen, men ikke slagen.

- Gullsjansen er det fortsatt, men vi gjør det ikke enklere for oss selv, sier Mjelde.

Reddet Brann på streken

Kampen åpnet jevnt på landslagsarenaen, men Lyn tok gradvis over mer og mer. Brann klarte ikke få til noen ting, og i en periode midt i 1. omgang fikk de nesten ikke ballen over midten en gang.

I stedet nærmet Lyn seg store sjanser og scoring.

Eirik Bakke reddet en corner på streken, men det var bare en forsmak på hva som kom seinere.

Etter en drøy halvtime rappet Edu ballen fra Kristian Örn Sigurdsson, og mens den fortsatt var i lufta prøvde nigerianeren å lobbe ballen over keeper Håkon Opdal.

Det klarte han, men islendingen ville gjøre opp for seg. Han stormet mot mål, kastet seg og reddet på streken.

Men fire minutter før pause slo Stefan Gislason en strålende pasning ut til Espen Hoff.

Sæternes i stanga

Kantspilleren var på vei inn i feltet, lurte av Martin Knudsen og løftet ballen over Opdal fra skrått hold. Ballen gikk nesten i krysset og det ble brått stille blant Brann-fansen bak det samme målet.

- Jeg fikk en god pasning fra Gislason, og hadde god tid til å ta den ned. Jeg kom meg forbi Brann-spilleren og ville ha den i lengste hjørne. Jeg kikket ikke så mye opp, sier Hoff til Dagbladet.no.

Dette var Hoffs sjette scoring for sesongen.

Det fungerte bedre for Brann etter pause, men det tok lang tid før de klarte å skape noe.

Først 20 minutter før slutt skapte bergenserne sin første sjanse. Bengt Sæternes - som før denne kampen hadde ni mål på de fire siste kampene mot Lyn - ble spilt gjennom og skjøt i stanga.

- Det var ganske avgjørende, det som skjedde der. For de gikk rett opp og scoret, sier Mjelde.

Rødt til Bakke

Like etterpå doblet Tomasz Sokoklowski Lyn-ledelsen. Han dro seg innover på banen fra sin høyrekantposisjon, og skjøt hardt langs bakken ved stolperota.

Brann skjerpet seg litt mot slutten av kampen, men det var ikke nok og det var altfor seint. Og Lyn hadde faktisk gode scoringssjanser også i sluttminuttene.

- Dette var nok en av våre beste kamper i år. Vi var veldig gode i store perioder av kampen, og jeg håper det er en av grunnene til at Brann ikke skapte mer. Vi var stort sett pottetette bakover, sier Hoff.

- Er du overrasket over at Brann ikke var bedre?

- Jeg hadde nok forventet at de skulle være bedre. Jeg har sett dem bedre i år, for å si det sånn.

Det satt et kobbel av agenter og spioner på tribunen i kveld, for å se på Edu. Han viste innimellom glimt av storhet, men var ikke så dominerende som han har vært tidligere.

- Edu jobbet knallhardt for laget i kveld, og viste også tidvis storhet. Han er mye bedre trent nå enn da han kom tilbake hit, og kan derfor legge ned mer arbeid på banen, sier Lyn-trener Henning Berg til Dagbladet.no.

Debatt

Forspilte Brann sine gullsjanser i kveld?

MÅLSCORERNE: Espen Hoff og Tomasz Sokolowski jublet på Ullevaal.