Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Skulle jeg dømt på den, måtte jeg dømt 4-5 andre straffer også»

Dommer Per Ivar Staberg mener det ikke var straffe.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Rosenborg 0-0.

Til tross for noen gedigne sjanser i starten av 2. omgang, endte det målløst i søndagens kamp mellom de regjerende seriemesterne og de som mange tipper skal overta tronen.

Dermed fortsetter den stygge statistikken for Vålerenga.

• Klubben har fortsatt ikke vunnet i serien siden midten av september i fjor - ni kamper på rad uten trepoenger.

• Vålerenga har heller ikke scoret på hjemmebane i Tippeligaen siden 10. september i fjor - fem kamper på rad.

• Og, Vålerenga har heller ikke slått RBK i en seriekamp på Ullevaal siden august 1995.

Dorsin: - Ingen straffe

52 minutter inn i kampen, etter en serie av sjanser, gikk Morten Berre i bakken i en duell med Mikael Dorsin. Berre raste mot dommeren, som ikke dømte straffe.

MANGE SJANSER, FÅ MÅL: Verken Ardian Gashi, Christian Grindheim eller Jan Gunnar Solli fant veien til målet på Ullevaal i kveld. Foto: EIRIK H. URKE
MANGE SJANSER, FÅ MÅL: Verken Ardian Gashi, Christian Grindheim eller Jan Gunnar Solli fant veien til målet på Ullevaal i kveld. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

- Det var en soleklar straffe, sier Kjetil Rekdal, etter å ha sett tv-bildene.

De involverte er derimot ikke like enig.

- Det var ikke straffe. Han holder meg og jeg holder ham, men sånn er det på hver corner og hvert frispark, sier Dorsin til Dagbladet.no.

Berre ønsket aller mest å avdramatisere situasjonen etter kampen. Han sier likevel følgende:

- Jeg tror ikke det hadde blitt noen protester om han hadde dømt straffe, sier Berre.

- Snakket du med Dorsin etter hendelsen?

- Ja, han sa det ikke var straffe, men at den var tveksam. Men du får jo aldri en forsvarsspiller til å innrømme noe sånt, sier Berre til Dagbladet.no.

Og dommeren selv, han er like krystallklar etterpå som på banen.

«Skulle jeg dømt på den, måtte jeg dømt 4-5 andre straffer også»

- Hvis jeg skulle dømt på den, måtte jeg dømt 4-5 andre straffer tidligere i kampen. Det var ikke over den linja jeg legger på armbruk i feltet, sier Per Ivar Staberg.

Stor Berre-sjanse

Vålerenga startet friskest i regnet på Ullevaal. Fem minutter ut i kampen fikk Morten Berre - som var tilbake etter skade - en stor sjanse.

Etter litt klabb og babb fikk han stå alene på 7-8 meter. Han traff derimot ikke rent og skuddet gikk utenfor stengene til Lars Hirschfeld.

Rosenborg kom litt mer med etter hvert, men klarte ikke skape de helt store sjansene i 1. omgang. Frode Johsen - som ble sendt ned som stopper da Miika Koppinen måtte gå av - headet et innlegg over og Karim Essediri sendte et skudd fra skrått hold rett på Arni Gautur Arason.

Per-Mathias Høgmo var ikke heldig med valgene av spillere i kveld. Både Koppinen og Daniel Braaten har vært halvskadd den siste tida, men ble friskmeldt før kampen. Begge ble byttet ut i 1. omgang.

Sjansefest etter pause

Den andre omgangen startet som et fyrverkeri fra millenniumsnyttårsaften. I løpet av fem minutter skapte de to lagene fire store sjanser.

• Først skjøt Ardian Gashi på volley, via bakken og i tverrliggeren etter et innlegg fra Daniel Fredheim Holm som Hirschfeld dyttet bakover.

• Deretter sendte Christian Grindheim et frispark fra 25 meter i stanga.

• Minuttet etter skjøt Morten Berre utenfor på et volley forsøk fra 12-13 meter.

• Og så var det Steffen Iversens tur. Han fikk ballen i beina midt foran mål, etter en feil av Allan Jepsen. Men skuddet gikk rett på Arason.

- Vi skaper 5-6 store sjanser. Du kan ikke regne med å skape 20 sjanser mot Rosenborg. Det er uflaks at vi ikke scorer. Spillemessig er dette en klar forbedring, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

- Gikk dere litt tomme utover i 2. omgang?

- Nei, men vi måtte gjøre et par bytter, som kanskje førte til at vi mistet litt av rytmen. Du kan ikke forvente å kjøre over Rosenborg i 90 minutter, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Helstad nær på heading

Etter dette måtte det jo nesten falle litt. Og det gjorde det også. Det ble litt mer midtbanekrig igjen.

Thorstein Helstad fikk en god sjanse etter 65 minutter, men han headet et Essediri-innlegg over mål.

Utover i omgangen ble det langt mellom de gode sjansene, men Vålerenga forsøkte seg på en del langskudd, som enten gikk utenfor eller rett på keeper.

Rosenborg fikk mer og mer kontroll mot slutten av kampen, men klarte sjelden å trenge gjennom VIF-forsvaret.

- Vålerenga er gode i starten av begge omgangene, og tilfeldigheter gjør at vi ikke ligger under. Etter hvert får vi god kontroll. Vi kommer til å trenge vårsesongen til å perfeksjonere prestasjonene våre, sier RBK-trener Per-Mathias Høgmo.

Debatt

Hva synes du om 0-0-kampen på Ullevaal?

UENIGE: Mikael Dorsin mener at det ikke var straffe. Morten Berre er ikke helt enig i det. Dette bildet er fra en annen situasjon i kampen.
LANDSLAGSDUELLER: Jan Gunnar Solli kommer seg forbi Christian Grindheim.
TØFFE TAK: Ronny Johnsen prøver å stoppe Yssouf Kone.
CENTIMETRE UNNA: Christian Grindheim sendte et frispark rett i stolpen.
MED PÅ DANSEN: Daniel Fredheim Holm og Christer Basma i sving på Ullevaal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media