Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skulle møtes for å gjøre opp dagen etter golfslagene

Men da John Arne Riise troppet opp som avtalt, var det ingen Craig Bellamy å se.

DAGEN DERPÅ: Craig Bellamy og John Arne Riise var tilsynelatende venner igjen etter seieren over Barcelona på Nou Camp, bare dager etter golfangrepet. Foto: REUTERS/Phil Noble
DAGEN DERPÅ: Craig Bellamy og John Arne Riise var tilsynelatende venner igjen etter seieren over Barcelona på Nou Camp, bare dager etter golfangrepet. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

|||(Dagbladet): Golfepisoden, som utspant seg på et hotell i Portugal i februar 2007, er etterhvert blitt ganske veldokumentert.

Men det er ikke alt om Craig Bellamys angrep på John Arne Riise som har kommet ut. Det går fram av Riises nye bok «Fortellingen om Liverpool», som slippes i disse dager.

I boka beskriver Riise hvordan hans tidligere lagkamerat i Liverpool tok seg inn på hotellrommet hans midt på natta og angrep han med en golfkølle.

Ville ta ham
«Heldigvis klarte jeg å trekke til meg beina, så jeg ble ikke alvorlig skadet. Men da jeg reiste meg opp, slo han to ganger til, og traff meg i hofta og rett under kneet. Jeg fikk noen solide blåmerker, og ble ganske sint. Mest av alt hadde jeg lyst til å sprette opp fra senga og ta ham, siden jeg visste jeg var større og sterkere enn ham, men jeg visste samtidig at framtiden min i klubben kunne være i fare hvis vi begynte å slåss», skriver Riise i boka.

Det er imidlertid det som skjer etterpå som er den mest oppsiktsvekkende av de nye opplysningene.

Bellamy skal ha blitt roet ned av Steve Finnan, som i likhet med Riise og Bellamy har forlatt Liverpool i ettertid.

«Da Steve Finnan omsider klarte å roe ham ned, foreslo han at vi kunne møtes utenfor rommet hans morgenen etter for å gjøre opp. Det takket Craig ja til, men da jeg troppet opp som avtalt, var det ingen Bellamy å se», skriver Riise.

Hva han mener med «gjøre opp», går landslagsbacken imidlertid ikke nærmere inn på.

Millionbot
To dager etter golfangrepet, spilte Liverpool borte mot Barcelona i Champions League. Bellamy og Riise scoret hvert sitt mål, og waliseren feiret sin nettkjenning ved å late som om han svingte en golfkølle.

«Det endte med at Bellamy fikk nesten en million kroner i bot. Noen måneder senere var han ute av Liverpool. Enkelte norske aviser skrev at jeg også fikk bot fra klubben, men det var bare tull», skriver Roma-spilleren i boka.

Riise har pressekonferanse i regi av Kagge Forlag i ettermiddag. Der snakker han om boka, som er en del av «Fortellingen om»-serien til Kagge. Serien har som mål å øke leselysten blant unge.

Overskuddet av boka til Riise går til organisasjonen Right to Play.

GLIMT I ØYET: Bellamy feiret sin scoring mot Barcelona med å simulere et golfslag. Også Riise scoret i 2-1-seieren. Foto: AP Photo/Dave Thompson
GLIMT I ØYET: Bellamy feiret sin scoring mot Barcelona med å simulere et golfslag. Også Riise scoret i 2-1-seieren. Foto: AP Photo/Dave Thompson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media