TRUER MED SØKSMÅL: Ifølge BBCs Matt Slater truer Mark Cavendish med å saksøke Alexander Kristoff. Foto. Scanpix/Dagbladet
TRUER MED SØKSMÅL: Ifølge BBCs Matt Slater truer Mark Cavendish med å saksøke Alexander Kristoff. Foto. Scanpix/DagbladetVis mer

- Skulle nesten tro Cavendish har gått i mafiaskole hos Armstrong

Kaggestad reagerer sterkt på truslene mot Kristoff.

(Dagbladet): Ifølge BBCs Tour de France-journalist Matt Slater vurderer den britiske sykkelstjerna Mark Cavendish å saksøke Alexander Kristoff. Grunnen er at Stavanger-syklisten uttalte til cyclingnews.com at Cavendish forårsaket massevelten på rittets åpningsetappe med vilje.

Sykkelekspert Mads Kaggestad reagerer sterkt på Cavendish sine trusler.

- Hvis dette stemmer, er det helt latterlig av Cavendish. Man kan ikke saksøke Kristoff for å sette fingeren på noe han absolutt har rett til å si. Dette går jo på sikkerheten og helsa løs for Kristoff og de andre rytterne, sier Kaggestad til Dagbladet.

Drar mafia-parallell Eksperten trekker paralleller til regimet som rådet da idrettshistoriens kanskje aller største juksemaker, Lance Armstrong, konkurrerte.

- Man skulle nesten tro Cavendish hadde gått i skole hos mafiaen til Lance Armstrong, som brukte trusler som metode for å kneble hele feltet fra å si det de mente og fryktet, sier Kaggestad.

- Er det vanlig at syklister kommer med den type uttalelser som Kristoff gjorde om Cavendish?

- Det er ikke så vanlig at ryttere går ut og mener noe om så store personligheter som Cavendish. Det er fordi man er redd reaksjonene deres. Cavendish er en del av et veldig sterkt lag og har i tillegg mange mektige venner.

- Går man imot ham, kan man fort få det veldig tøft i feltet.

- Tøft gjort Kaggestad synes derfor det er imponerende at Kristoff likevel ga klar beskjed om hva han syntes om Cavendish sin kjøring da årets første Tour de France-etappe skulle avgjøres.

- Jeg synes det er tøft av Kristoff. Jeg synes de andre rytterne bør ta det til seg og støtte ham. For Kristoff sier det 90 prosent av feltet mener.

REAGERER: Mads Kaggestad kaller truslene fra Cavendish for latterlige. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
REAGERER: Mads Kaggestad kaller truslene fra Cavendish for latterlige. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer