Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skulle ønske at vi var i begynnelsen av mai

Manchester United klatret til tabelltopp.

FERDIGSCORET: Dimitar Berbatov hadde få problemer med å omsette Ryan Giggs "ferdigscorede" pasning i tellende resultat.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
FERDIGSCORET: Dimitar Berbatov hadde få problemer med å omsette Ryan Giggs "ferdigscorede" pasning i tellende resultat.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

||| (Dagbladet.no): Stoke City - Manchester United 0-2.

Gjennom en lang fotballsesong opplever alle lag såkalte «defining moments».

Sir Alex Ferguson pekte på Carlos Tevez seine seiersmål mot Stoke andre juledag i fjor som øyeblikket da Manchester United følte de hadde det som skulle til for å forsvare ligatittelen - noe de til slutt gjorde i mai.

I ettermiddag var de regjerende seriemesterene tilbake på Britannia Stadium der de gjestet et Stoke-lag som under Tony Pulis' ledelse har kriget seg til en forholdsvis trygg Premier League-tilværelse.

Et vanligvis robust hjemmelag klarte imidlertid ikke å kjempe United ut av stilen på eget gress, selv om de lenge holdt dem unna nettmaskene. Den siste halvtimen var det imidlertid ikke særlig mye tvil om hvor poengene kom til å ta veien. Det sørget scoringene til  Dimitar Berbatov og John O'Shea for.

- Det beste laget vant. Dersom vi skal konkurrere med lag som Manchester United, er vi avhengige av at alle presterer på et maksimalt nivå. I stedet følte jeg at vi var litt slappe fra start av, sier Pulis.

Den oppfatningen deler keeper Thomas Sørensen, som på sin side sto en solid kamp mellom stengene.

- Synes ikke vi spiller noen god kamp i dag. Normalt sett gjør vi det bra mot de gode lagene her. Jeg synes aldri vi lagt noe press på Manchester United, og de fikk lov til å kontrollere hele tida. Det var bare et tidsspørsmål før de kom til å åpne oss opp, sier dansken til Canal Plus.

Giggs tok tak
Da Ryan Giggs erstattet en høyst ujevn og ineffektiv Nani på venstrevingen drøyt 10 minutter etter hvilen, ble det imidlertid fart på sakene for gjestene.

- Jeg hadde på følelsen at intelligensen hans kunne gi dem problemer på venstresida. Nani klarte seg ganske greit, men Ryan tilbyr noe annet. Han har intelligensen til å plassere seg riktig. Ved det første målet hadde han et vidunderlig løp bak forsvaret, og det andre var et utmerket slått frispark, sier sir Alex Ferguson.

TIL TOPPS: John O'Sheas presise heading sørget for at Manchester United klatret forbi Chelsea på tabelltoppen på bedre målforskjell.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
TIL TOPPS: John O'Sheas presise heading sørget for at Manchester United klatret forbi Chelsea på tabelltoppen på bedre målforskjell.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

62 minutter var spilt da United vartet opp med kampens vakreste angrep, og det var duoen som var toneangivende i seieren mot Manchester City, Darren Fletcher og Ryan Giggs, som inntok rollen som regissører.

Førstnevnte fant sistnevnte med en lekker gjennombruddspasning ute på venstresida. Med sedvanlig ro og overblikk, oppfattet Giggs at Dimitar Berbatov var i ferd med å rykke seg fri foran mål, og med en mer eller mindre ferdigscoret ball å jobbe med, hadde bulgareren få problemer med å dytte inn 0-1.

- Lettere enn forventet

Giggs, som hadde tre målgivende pasninger mot City på søndag, fulgte opp med ytterligere en assist et drøyt kvarter seinere.

Veteranen, som fortsatt holder seg bemerkelsesverdig godt, var selvsagt eksekutør da gjestene fikk frispark på høyresida 35 meter fra mål. Med kirurgisk presisjon plasserte han ballen på hodet til John O'Shea som styrte den videre bort i lengste hjørne langt utenfor Thomas Sørensens rekkevidde.

Dermed endte det med en komfortabel seier til gjestene, som ikke trengte å gå i krigen i jakten på tre poeng.

- Vi fikk det lettere enn forventet. Borte mot Stoke er vanligvis en vanskelig kamp, men vi var skjerpede og profesjonelle. Derfor vant vi, sier United-back Patrice Evra til Canal Plus.

- Lenge igjen

I og med at Chelsea røk på et 1-3 tap borte mot Wigan på DW Stadium, besørget O'Sheas hodestøt at Manchester United klatret forbi laget fra Vest-London på tabellen. Dermed ligger Fergusons menn øverst etter sju spilte serierunder.

Med snart 23 år i sjefsstolen på Old Trafford, har den fyrrige skotten opplevd det meste. Dermed lar han seg ikke rive med av at laget hans ligger helt i toppen i slutten av september.

- Jeg skulle ønske at dette ble sagt i begynnelsen av mai. Det er lenge igjen, men dette var en god dag for oss, sier Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling