KLANENS TALSMANN BEKLAGER: Klanen-talsmann Svein Erik Bakke beklager til både Vålerenga, Brann og Carl-Erik Torp etter gårsdagens intervju med Dagbladet. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KLANENS TALSMANN BEKLAGER: Klanen-talsmann Svein Erik Bakke beklager til både Vålerenga, Brann og Carl-Erik Torp etter gårsdagens intervju med Dagbladet. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- Skulle ønske jeg kunne grave meg ned i et høl

Klanen-talsmannen sier han har dummet seg ut.

(Dagbladet): NFF har oppfordret Klanen til å avskilte Svein Erik Bakke som talsmann etter uttalelsene som falt i pausen av gårsdagens prestisjekamp mellom Brann og Vålerenga.

I et intervju med Vålerengas hjemmeside i ettermiddag avviser Bakke at han kommer til å trekke seg, og sier det blir opp til klansstyret å vurdere om episoden får konsekvenser.

- Hadde det vært gjentakende sleivspark og nedlatende holdninger, så ville jeg forstått at jeg det måtte bli tatt affære. Jeg har vurdert stillingen min, og skulle ønske jeg kunne grave meg ned i et høl og forsvinne en periode. Men dette handler også for meg om å stå der når det blåser som verst, sier han til vif-fotball.no.

Da Dagbladet i går kontaktet Bakke for å høre hvorfor Klanen sang og kom med tilrop under videohilsenen fra hjertesyke Carl-Erik Torp, svarte han blant annet at «om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft i et minutt før kampen», «skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også» og «så lenge ingen er døde, er det meste tillatt».

Klanens andre talsmann, Christian Kjellsen, har sagt at de setter Bakkes uttalelser på kontoen for idioti og ikke forsvarer dem. Samtidig påpeker han at «det er ikke så lett å snakke med media med to i promille».

Bakke selv angrer nå på at han tok telefonen midt i kampen, og at han i tillegg gjorde det i alkoholpåvirket tilstand. Det faktum at 4-1-seieren over Brann har kommet helt i skyggen av hans tvilsomme uttalelser har også vært tungt å registrere.

- Jeg vet at jeg har driti meg ut og jeg tåler smellen, sier han.

- Jeg har skadet Vålerenga som klubb, Klanen og jeg har såret Brann og Torp. Vi gjør alle feil, og dette var en feil som har gitt meg en erfaring som man ikke kan måle noe sted. Jeg beklager veldig uttalelsene som kom fram på feil måte. At dette skulle gå utover så mange og såre mennesker var aldri min intensjon og mitt ønske da jeg uttalte meg, sier Bakke, og understreker at han ønsker Carl-Erik Torp god bedring.

Talsmannen mener noen av tingene han sa er blitt tatt ut av sammenheng.

- Det er mine ord som er brukt, men ikke i sammenhengen jeg så for meg, og jeg legger meg flat for hvordan dette har kommet fram i media, sier han til vif-fotball.no.

Dagbladet har gjort gjentatte forsøk på å få Bakke i tale i dag, uten hell.