Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skulle ønske mål nummer 100 kom på en annen måte

Sundgot scoret med armen da LSK sendte Lyn ned i Adecco.

HÅNDBALLTAKTER: Lillestrøms Arild Sundgot jublet etter utlikningen til 1-1 i kampen mellom Lillestrøm og Lyn på Åråsen stadion i kveld, men flere i Lyn-leiren mente han brukte armen til å få det til. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
HÅNDBALLTAKTER: Lillestrøms Arild Sundgot jublet etter utlikningen til 1-1 i kampen mellom Lillestrøm og Lyn på Åråsen stadion i kveld, men flere i Lyn-leiren mente han brukte armen til å få det til. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

||| ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Lyn 2-1.

- Jeg ville ikke at mitt 100. mål skulle være hands, sa Arild Sundgot etter å ha fått gult kort og annullert scoring mot Bodø/Glimt for to uker siden.

I kveld måtte han svare for seg igjen, for Sundgots utlikning mot Lyn like før pause på Åråsen så veldig ut som nettopp det - hands. Sundgot løp ballen over streken på bakre stolpe etter en corner, litt med brystet, og litt med armen.

- Jeg synes ikke det er noe å blåse for. Jeg vender på overkroppen når ballen kommer mot meg, og den treffer meg i brystet og armen som er helt inntil, sier Sundgot til Dagbladet.

- Skulle du ønske ditt hundrede mål hadde kommet på en annen måte?

- Ja, jeg skulle nok det. Jeg skulle ønske det kom uten noen tvil i det hele tatt, sier Sundgot, som ifølge tv-bildene kastet et raskt blikk mot dommer Svein Erik Edvartsen før han turde å sette i gang den nøkterne målfeiringen sin.

- Jeg var ikke redd for at han skulle blåse, men det er klart at jeg la jo merke til at Lyn-spillerne ropte hands, hands, hands, sier spissen.

- Jeg skjønner jo at dere stiller disse spørsmålene, for jeg har handset tidligere. Og jeg må jo ta ansvar for mine egne handlinger. Men jeg synes ikke denne er i samme kategori som den mot Stabæk for eksempel, sier Sundgot.

Den omstridte scoringen utliknet Gøran van den Burgts fantomscoring fra åpningsminuttene, og LSK brukte momentumet til å snu kampen etter hvilen. Oliver Rissers selvmål avgjorde til slutt kampen, som endelig sendte Lyn en divisjon ned.

Lyn-trener Gunnar Halle synes det er synd dersom handsen til Sundgot var med på å spikre nedrykket.

- Det er kjedelig hvis det viser seg at han handset, for det målet kom på et tidspunkt der det påvirket kampen veldig mye, like før pause, sier Halle til Dagbladet.

Klassefrispark
Om NFFs Guns n' Roses-nekt bragte Lillestrøm ut av fatning på Åråsen er uvisst, men hjemmelaget fikk hvertfall en marerittåpning på kampen mot nær nedrykksklare Lyn.

Davy Claude Angan hadde allerede vist tegn på onde hensikter hver gang han var i nærheten av ballen i åpningsminuttene, og det var da LSK-forsvaret måtte ty til ulovlige midler for å stoppe ham like utenfor sekstenmeteren etter drøye ti minutter at Lyn benyttet muligheten til å dempe Kanarifansen på tribunen.

Unggutten Gøran van den Burgt tok seg av frisparket med strak venstrevrist, og treffet var uforglemmelig. 1-0 suste opp i krysset før Stefan Logi Magnusson rakk å reagere.

- Det målet var umulig å forberede seg på. Det er sånt man ser i England, Spania og Italia, men ikke så ofte i Tippeligaen, skryter LSK-trener Henning Berg.

Målet vekket samtidig Lillestrøm-laget, som presset på utover i omgangen. Lyn-keeper Tyrel Lacey var samtidig i det usikre lynnet bak hos bortelaget, noe som førte til flere farligheter for LSK. Tidligere Lyn-mann Lars Kristian Eriksen var for eksempel ikke langt unna sitt første mål for LSK da Lacey gled og holdt på å glippe langskuddet hans i eget mål etter drøye tjue minutter. Heldigvis for Lacey endte fomlingen med at ballen landet oppå nettaket framfor i nettet bak ham.

Hands?
LSK måtte imidlertid vente helt til sluttminuttene før pause på utlikningen, men da den kom, var den da også verdt å snakke om.

Arild Sundgot havnet i hands-fokuset igjen mot Bodø/Glimt for to uker siden, da han korrekt ble belønnet med gult kort for å dytte ballen over mållinja. Etter Sundgots 100. mål for LSK kom spørsmålene igjen.

Karim Essediris fine corner ble stusset videre bakover av Marius Johnsen, og på bakre stolpe løp Arild Sundgot ballen i mål - med armen i det minste i en birolle.

Hands eller ikke, dommer Svein Erik Edvartsen så ingenting, og Sundgots smånervøse blikk mot mannen i sort ble møtt med en bekreftende fløytelyd og peking mot midtstreken.

Selvmål avgjorde
Etter hvilen var Lillestrøm best, og kapitaliserte på overtaket etter halvspilt omgang.

Denne gangen var corner-scoringen helt lovlig, men like sur for Lyn. Marius Johnsens heading var på vei utover dødlinja, men en uheldig Oliver Risser brystet ballen i en annen retning, og spilte ut sin egen målvakt.

Ballen snek seg inn ved stolpen, og scoringen som sender Lyn ned i Adeccoligaen var betegnende nok et selvmål.

LSK på sin side tok et viktig steg vekk fra nedrykkstriden, men måten det skjedde på ble omdiskutert - igjen.

DRØMMEMÅL: Lyns Gøran van der Burgt ga Lyn ledelsen med et strålende frispark, men kunne ikke redde Lyn fra nedrykket som ble spikret i kveld. Her blir han gratulert av Jo Inge Berget.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
DRØMMEMÅL: Lyns Gøran van der Burgt ga Lyn ledelsen med et strålende frispark, men kunne ikke redde Lyn fra nedrykket som ble spikret i kveld. Her blir han gratulert av Jo Inge Berget. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling