Skulle presenteres som Villarreal-trener i dag - ble funnet død i morges

Manuel Preciado (54).

DØD: I dag skulle Manuel Preciado presenteres som ny trener i Villarreal. Men i dag morges ble 54-åringen funnet død på hotellrommet.  Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpix
DØD: I dag skulle Manuel Preciado presenteres som ny trener i Villarreal. Men i dag morges ble 54-åringen funnet død på hotellrommet. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): I dag skulle Manuel «Manolo» Preciado presenteres som Villarreals nye trener. Men i morges ble 54-åringen funnet død.

Årsaken skal være et hjerteinfarkt etter flere dagers virussykdom, skriver Marca.es.

- Han skrev under for klubben i går, og skulle presenteres i dag, sier Canal+-ekspert og Villarreal-supporter Petter Veland til Dagbladet.

- Det er bare noen måneder siden han var på treningsfeltet til Real Madrid og delte erfaringer og tanker med Jose Mourinho. Han var en respektert og kjent trener, sier Veland.

Preciado har tidligere trent Sporting Gijon, Racing Santander, Murcia og Levante. Da han fikk sparken i Sporting Gijon i januar, var han den trener i Primera Division som hadde holdt lengst på jobben sin.

- Han fikk sparken i Sporting Gijon i januar, men der vil han ble husket som en legende. Fansen var i harnisk da han måtte forlate klubben, og det er selvsagt tøft også for Villarreal. Hele saken er rett og slett tragisk, sier Veland.

Nyheten fører selvsagt til sorg i den spanske fotballfamilien.

- Jeg kan ikke fatte de dårlige nyhetene jeg nettopp våknet opp til. Klemmer til familien til Manolo Preciado. Hvil i fred, min venn, skriver Barcelona-spiller Cesc Fabregas på Twitter.

Preciado led selv store tap i sin nærmeste familie mens han levde. I 2002 døde kona av kreft, og to år etter mistet han en 15 år gammel sønn i en trafikkulykke. I fjor ble faren hans påkjørt og drept.