Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skulle ro for gull - havnet i B-finalen

Lettvektssculleren misset i semifinalen.

SLÅTT PÅ INNSPURTEN: Kristoffer Brun og Are Strandli mente de var gode nok for medalje, men de klarte ikke å kvalifisere seg til OL-finalen. Foto: REUTERS/Darren Whiteside
SLÅTT PÅ INNSPURTEN: Kristoffer Brun og Are Strandli mente de var gode nok for medalje, men de klarte ikke å kvalifisere seg til OL-finalen. Foto: REUTERS/Darren Whiteside Vis mer

• Før start: - Vi ror for gull

Kristoffer Brun og Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler greide ikke å ta seg til OL-finale i ettermiddag. Dermed røk det siste norske OL-håpet i roing - og Norge står uten medaljer i grenen for første gang siden 1980.

Før start var de to norske gutta offensive, det ble snakket høyt om både gull og medaljer etter en fin kvalik søndag.

De ble for lette til å slåss om metall - de ble nummer fire i sitt semifinaleheat og må nøye seg med B-finale lørdag.

Den norske båten lå på fjerdeplass store deler av løpet, både ved passering både 500 og 1000 meter. 500 meter før mål tok Strandli og Brun åretak som løftet båten opp på tredjeplass - den siste finaleplassen.

Så kom den portugisiske båten med en knallsterk avslutning. Pedro Fraga/Nuno Mendes fosset forbi tre båter på de siste hundre meterne og snappet sjansen til å være med i finalen.

• Direkte: Mistet finaleplassen inn mot mål

I mål var Norge 1,6 sekund for sent til å få finaleplass, og 2,97 sekunder bak hjemmefavorittene i Zac Purchase/Mark Hunter. Franske Stany Delayre/Jeremie Azou tok andreplassen.

De tre båtene får følge i OL-finalen av de tre beste fra første semifinaleheat: Danmark, New Zealand og Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media