Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skulle showe og feire OL-gullet. Så falt hun fra seieren

Michela Moioli fra Italia kunne juble for OL-gull i snowboardcross fredag. Lindsey Jacobellis ledet finalen, men ble uten medalje igjen.

FALT FRA GULLET: Lindsey Jacobellis ledet klart og skulle showe litt før hun kjørte inn til OL-gull. Den planen endte rett og slett i katastrofe. Foto: AP Photo/Peter Dejong
FALT FRA GULLET: Lindsey Jacobellis ledet klart og skulle showe litt før hun kjørte inn til OL-gull. Den planen endte rett og slett i katastrofe. Foto: AP Photo/Peter Dejong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jacobellis er sportens mestvinnende utøver, men i OL har amerikaneren forgjeves jaget revansj helt siden hun rotet bort en sikker gullmedalje i Torino-OL for 12 år siden.

Den gang hadde Jacobellis en overlegen ledelse da hun bestemte seg for å «showe» litt på siste hopp. Hun falt, ble passert og klarte så vidt å sikre seg sølvet.

Både i Vancouver og Sotsji jaget hun gull, men feilet i semifinalen og måtte nøye seg med seier i B-finalen. Fredag tok hun seg helskinnet gjennom utslagsrundene fram til finale og ledet den inntil Moioli passerte henne i en sving.

Hjelper ikke

I forsøket på å kontre kom Jacobellis for langt ut i en sving og ble passert av flere. Hun greide aldri å hente inn det tapte.

- Jeg kunne bli sint, men hva hjelper det? Jeg havnet i trafikk. Jeg gjorde så godt jeg kunne. Om vi kjørte om igjen i morgen kunne det gått helt annerledes, sa Jacobellis.

Hun har 29 verdenscupseirer og ni X-Games-titler. I verdenscupen har hun 49 pallplasseringer på 84 renn, men 32-åringen måtte for tredje OL på rad gå medaljeløs fra bakken. Gullet hun kastet bort i 2006 ser hun aldri ut til å få.

En baby

Uventet var det ikke at Moioli skulle lykkes fredag. Italieneren leder verdenscupen og har dobbelt så mange verdenscupseirer i vinter (fire) som Jacobellis.

- Lindsey har skrevet denne sportens historie. Jeg er en baby i forhold til henne, men jeg er glad for å få konkurrere mot henne, sa den 22-årige OL-mesteren.

Sølvet gikk til franske Julia Pereira de Sousa Mabileau, mens tsjekkiske Eva Samková tok bronsen selv om hun falt rett før mål.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!