IKKE GJENNOMTENKT: Det var ikke alle tilskuerne som satte pris på klappere, som ble kastet på banen. Foto: Anna Gowthorpe/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
IKKE GJENNOMTENKT: Det var ikke alle tilskuerne som satte pris på klappere, som ble kastet på banen. Foto: Anna Gowthorpe/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Steve Bruce ut mot klappere

Skulle skape god stemning, ble i stedet brukt som våpen: - Latterlig

Aston Villa-manager Steve Bruce kritiserer de som valgte å gi publikum «klappere» i kampen mot Birmingham.

Birmingham - Aston Villa 0-0 (0-0)

(FourFourTwo): Det er mange som har meninger om såkalte «klappere», som er ment å skape ekstra god stemning på tribunen under arrangementer. En klapper slås mot håndflaten og skaper en klappelyd.

Noen mener det gir en ekstra piff, mens andre mener det er kunstig og irriterende. I gårsdagens Championship-derby mellom Birmingham og Aston Villa var stadion fylt med slike klappere, noe som fikk Aston Villa-manager Steve Bruce til å reagere.

- Den som tok den latterlige avgjørelsen om å ha klappere her kjenner tydeligvis ikke til kampen mellom Birmingham og Aston Villa, for Birmingham-fansen trenger ikke klappere. Det er det siste de trenger, sier Bruce ifølge Sky Sports.

IRRITERT: Steve Bruce. Foto: Matthew Childs/NTB Scanpix
IRRITERT: Steve Bruce. Foto: Matthew Childs/NTB Scanpix Vis mer

Ble truffet

Det var flere supportere som kastet klappere mot spillere og inn på banen underveis i kampen. Vaktene fikk derfor sin fulle hyre med å samle dem inn. Aston Villas Robert Snodgrass skal blant annet ha blitt truffet da han tok en corner.

Det skal også ha blitt kastet mynter og andre ting fra tribunen underveis i kampen.

- De har på en eller annen måte brukt dem som våpen. For å være alvorlig, så kunne noen ha blitt stygt skadet, sier Bruce.

- De ble knyttet sammen med strikk rundt dem og de ble som en stein. Heldigvis ble ingen skadet, men folk kunne bitt det. To av spillerne ble truffet, så jeg tror ikke at de som tok den latterlige avgjørelsen vil gjøre det igjen, freser Bruce.

Birmingham-manager Steve Cotterill følte at klapperne skapte stopp i spillet og «hindret oss» og «senket farten vår», skriver The Guardian.

Målløs kamp

Selve kampen ble ingen stor underholdning for tilskuerne. Begge lag hadde mulighet til å avgjøre til sin fordel, uten at det ble nettkjenning på St. Andrew's.

- Vi hadde en skikkelig stor, stor sjanse i kampen, og det hadde de også like etter hvilen, men du håper at du tar den sjansen og får en seier, noe som alltid er bedre enn uavgjort, sier Bruce.

Aston Villa ligger foreløpig på den siste playoff-plassen (nummer seks) i Championship. Birmingham ligger på sin side helt nede på en 21. plass.