Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny Deilas Vålerenga i medvind

- Skulle sluttet å spille nå

Ronny Deila ser konturer av gullaget fra Strømsgodset i Vålerenga.

BLID: Ronny Deila har god grunn til å glise før lørdagens oppgjør mot Lillestrøm. Foto: NTB scanpix
BLID: Ronny Deila har god grunn til å glise før lørdagens oppgjør mot Lillestrøm. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INTILITY ARENA (Dagbladet): Ronny Deila fikk mye kritikk i sin første sesong i Vålerenga, hvor storklubben til slutt endte på 8.-plass. I fjor ble det en respektabel 6.-plass, mens de i år ligger på en svært sterk 3.-plass i Eliteserien etter ni spilte serierunder.

Dagbladet møter Vålerenga-treneren på Intility Arena, og det er et gjennomgående tema telemarkingen stadig vender tilbake til: Utvikling. Og foreløpig har osloklubben opplevd en jevn stigning under Deilas ledelse.

- Jeg drives av utvikling, og når du utvikler deg blir det også bedre resultater. Jeg føler at vi er på vei til å bygge en god grunnmur med tanke på kultur og spillestil. Det gjør at folk vokser og utvikler seg, mener han.

Konturer av Godset

Deila seilet opp som norsk fotballs aller heteste trenernavn da han i løpet av seks sesonger tok Strømsgodset fra nedrykkskamp til både sølv og seriegull. Til slutt ble 43-åringen plukket opp av den skotske seriemesteren, Celtic, hvor blant annet ble to ligagull.

Deila mener det er vanskelig å sammenlikne Godset og Enga, men sier at han aner konturene av det han klarte å oppnå i drammensklubben.

- Fortsetter vi å jobbe like bra videre, må de andre utvikle seg like fort som oss. Det klarte ikke folk da jeg var i Drammen. Vi får se om vi klarer å dra det like langt som det, men det tar tid. Det tok tid der, og det tar også tid her. Nå tror jeg det går litt fortere her, for det er litt bedre forutsetninger økonomisk sett her enn i Drammen, og det er også større potensial her. Jeg ser at ting går framover, og det er det viktigste.

Derby med nerve

Lørdag venter det som for mange av supporterne er årets viktigste kamp. Rivalene fra Lillestrøm kommer på besøk til Intility Arena.

- Det er dumt å ikke si at det ikke er mer enn en vanlig fotballkamp. Det er et lokaloppgjør som har mer nerve og mer intensitet i seg enn andre kamper. Det er en utrolig morsom begivenhet på flere områder, men først og fremst dreier det seg om å få med seg tre poeng, sier Deila.

Vålerenga har et uttalt mål om å komme seg til Europa innen 2020. Kun Odd og Molde er over dem på tabellen, og for å henge med i toppen er tre poeng mot Lillestrøm en nødvendighet.

- Det er et tøft mål, men vi er jo der akkurat nå. Så vi skulle sluttet å spille nå. Men vi har fortsatt 21 kamper igjen, og vi må klare å gjenskape ting. Nå har vi spilt seks kamper uten å tape i Eliteserien, og det ønsker vi at blir sju i morgen.

Hyller lagmoralen

Vålerenga er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen, og Deila mener de er i ferd med å skape et fort på Valle. Treneren hyller lagmoralen i spillergruppa.

- Det er en utfordring å skape gode kollektiv i store byer som Oslo. Det er lettere i Kristiansund eller Skien å holde folk samla, men i Oslo er det større avstander. Du kan gjemme deg bort her, det er store avstander mellom hvor folk bor, innelder Deila.

- Men den gruppa vi har nå står veldig godt sammen sosialt og vil hverandre vel. Det at du gleder deg på andres vegne, uavhengig av din egen posisjon, er kjempebra. Jeg føler at vi er et lag, som presterer for Vålerenga og vil skape noe her, sammen. Den energien er uvurderlig inn mot kamper, legger han til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!