STOR STJERNE: Chris Gayle er en stor cricketstjerne som har havnet i nok et negativt søkelys. Foto: AFP PHOTO / FILES / MICHAEL BRADLEY / NTB Scanpix
STOR STJERNE: Chris Gayle er en stor cricketstjerne som har havnet i nok et negativt søkelys. Foto: AFP PHOTO / FILES / MICHAEL BRADLEY / NTB ScanpixVis mer

Skulle snakke med stjerna om intervjuet som skapte raseri - kom med sex-tilnærmelser

Chris Gayle lager overskrifter igjen.

(Dagbladet): Cricketspilleren Chris Gayle (36) fra Jamaica skapte overskrifter tidligere i år etter et intervju med Channel Ten-reporter Mel McLaughlin.

Og han fikk ikke positiv oppmerksomhet.

Gayle overrasket den kvinnelig reporteren med å be henne ut for en drink - og fulgte opp med: «du må ikke rødme, baby». Oppførselen ble møtt med slakt og omtalt som «upassende» og «respektløs».

En ny episode kan tyde på at han ikke har lært noe som helst av hendelsen.

Sexistisk Ifølge The Times skal cricketspilleren ha vært veldig sexistisk i møte med journalisten Charlotte Edwardes under et lengre intervju med avisa, hvor han snakket om den tidligere episoden med Mel McLaughlin.

Gayle skal blant annet ha uttalt til journalisten at han har et «veldig, veldig stort balltre, det største i veeeeerden», før han la til: «Tror du at du hadde klart å løfte det? Du måtte brukt begge hender».

Gayle skal seinere ha spurt Edwardes om hvor mange «svarte menn hun har hatt», før han ville vite om hun noen gang hadde hatt en «trekant». Han fulgte så opp med: «Jeg vet at du har det. Fortell.»

Han skal også ha spurt den kvinnelige journalisten om hun bleiket håret, samtidig som han kikket ned mot fanget hennes.

Når Edwardes forsøkte å irettesette ham, fikk hun til svar:

«Men det er jo bare rettferdig. Hvorfor skal du stille alle spørsmålene?»

Fikk bøter Gayle ble straffet med bøter av klubben sin Melbourne Renegades etter intervjuet i januar. Han beklaget seinere hele seansen og mente det var en spøk.

«Jeg forsøkte å ringe Mel samme dag. Jeg ville unnskylde meg på grunn av alt som hadde skjedd. Det skjedde ikke fordi jeg ikke fikk tak i henne. Men da vi var på stadion fikk jeg inntrykk av at det ikke var noen stor sak for henne. Ingen klagde», skriver han i en selvbiografi som The Times har fått tilgang til.

Klubben syns ikke det var like morsomt.

- Chris' kommentarer er upassende og respektløse. Slikt hører ikke hjemme her, sier Renegades styreformann Stuart Coventry.

Gayle skal spille i England denne sommeren. Administrerende direktør i Somerset, Guy Lavender, sa også i januar at oppførselen til Gayle var «upassende».

Han ønsket ikke å kommentere den nye episoden da han ble konfrontert med den av The Guardian i helga, ettersom han ikke hadde lest The Times' intervju, men uttalte likevel på generelt grunnlag:

«Da han var med oss var han fantastisk både på og utenfor banen».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.