Skulle ta dagens første trekk. Nå avlyser Medvedev Carlsen-besøket

Arrangør bekrefter.

KOMMER IKKE:  Dmitry Medvedev skulle se på dagens parti mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, men har ombestemt seg. Foto: NTB Scanpix
KOMMER IKKE: Dmitry Medvedev skulle se på dagens parti mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, men har ombestemt seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Sotsji skulle få storfint besøk i dag. I går kom nyheten om at  Russlands statsminister Dmitrij Medvedev (49) skulle ta det første trekket for Magnus Carlsen under det 11. partiet.Etter planen skulle statsministeren følge med på starten av partiet før han dro videre.

Men i morgentimene i dag ble besøket plutselig avlyst. Det bekrefter arrangør Ilja Merenzon til Dagbladet:

- Jeg har fått beskjed om at han ikke kommer.  Så sånn det ser ut akkurat nå, kommer han ikke. Dere får den endelige beskjeden før partiet, sier arrangøren, som tydelig venter at statsminister kan bråsnu igjen.

Merenzon ville ikke gå inn i noen detaljer på hvorfor Medvedev har ombestemt seg.

Da besøket ble kjent i går - var det god stemning i den norske sjakkleieren. Ingen trodde besøket kom til å påvirke Carlsen rundt sjakkbrettet.

- Det er hyggelig at arrangementet har en organisator som bringen statsoverhoder hit. Jeg tror Magnus er ganske fokusert på matchen i seg selv. Det skal flere enn han til for å vippe Magnus av pinnen, sa sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer