KOMMER IKKE:  Dmitry Medvedev skulle se på dagens parti mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, men har ombestemt seg. Foto: NTB Scanpix
KOMMER IKKE: Dmitry Medvedev skulle se på dagens parti mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, men har ombestemt seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skulle ta dagens første trekk. Nå avlyser Medvedev Carlsen-besøket

Arrangør bekrefter.

SOTSJI (Dagbladet): Sotsji skulle få storfint besøk i dag. I går kom nyheten om at  Russlands statsminister Dmitrij Medvedev (49) skulle ta det første trekket for Magnus Carlsen under det 11. partiet.

Etter planen skulle statsministeren følge med på starten av partiet før han dro videre.

Men i morgentimene i dag ble besøket plutselig avlyst. Det bekrefter arrangør Ilja Merenzon til Dagbladet:

- Jeg har fått beskjed om at han ikke kommer.  Så sånn det ser ut akkurat nå, kommer han ikke. Dere får den endelige beskjeden før partiet, sier arrangøren, som tydelig venter at statsminister kan bråsnu igjen.

Merenzon ville ikke gå inn i noen detaljer på hvorfor Medvedev har ombestemt seg.

Da besøket ble kjent i går - var det god stemning i den norske sjakkleieren. Ingen trodde besøket kom til å påvirke Carlsen rundt sjakkbrettet.

- Det er hyggelig at arrangementet har en organisator som bringen statsoverhoder hit. Jeg tror Magnus er ganske fokusert på matchen i seg selv. Det skal flere enn han til for å vippe Magnus av pinnen, sa sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson til Dagbladet.

Manager Espen Agdestein fulgte opp:

- Magnus kan ikke tenke på det nå. Han har 100 prosent fokus på sjakkpartiet.

Carlsen leder partiet 5.5-4.5. Vinner nordmannen i dag, har han forsvart  verdensmestertittelen.