- Skulle vært hvilekamp

John Carew er på ny «Kongen av Valencia». I går kom han inn rett før pause mot Villareal, og sikret 2-0-seier på egen hånd.

- Dette skulle egentlig være en hvilekamp for meg. Jeg har spilt mye i det siste, og trodde ikke jeg skulle komme innpå i dag - i alle fall ikke så tidlig, sier Carew til den spanske avisa Levante.

Startet på benken

- Men når jeg først kom inn, ville jeg gjøre det så bra som mulig. Og jeg må si meg ganske fornøyd med utfallet i dag, sier en strålende blid nordmann - dagens mann i Valencia.

Også i fjor, nærmere bestemt 25. februar, spilte han en kjempekamp mot Villareal. Før den kampen hadde han ikke scoret på flere uker, og «Store-John» måtte tåle kritikk fra flere hold. Men mot naboklubben ga han svar på tiltale, og scoret Valencias tre mål. Dermed ble han på nytt helt i byen.

I går startet Carew på benken, men da Angulo måtte ut etter 37 minutter, var det klart for den norske kraftspissen. «Alieu» var på banen i et drøyt kvarter før det første målet kom. I det 52. minutt klemte Carew i vei noe som så ut til å være ett innlegg. Men ballen traff stolpen og gikk i mål.

Burde hatt hat trick

Bare ni minutter seinere var han på farten igjen. Denne gangen ble han flott framspilt av Fabio Aurelio, rundet keeper og satte ballen enkelt i mål på ekte toppscorervis.

Og nordmannen hadde flere gode sjanser til å fullføre sitt hat trick. Han hadde både ett skudd som ble reddet på streken, og mange mente Carew også ble snytt for straffe.

- Jeg trodde jeg var i offside, og ga ikke alt for å få inn ballen, sier Carew om skuddet som ble reddet på streken.

Men det gjorde egentlig ikke så mye. To mål holdt i massevis.

Seieren førte Valencia helt opp i ryggen på Real Sociedad, som leder serien.

SCORET SITT SJETTE: John Carew scoret i går to mål mot naboklubben Villareal. Dermed er han oppe i seks mål denne sesongen.