ØNSKER FÆRRE LAG:  Molde-trener Tor Ole Skullerud er klar på at han ønsker færre lag i Eliteserien. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
ØNSKER FÆRRE LAG: Molde-trener Tor Ole Skullerud er klar på at han ønsker færre lag i Eliteserien. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Skullerud: - De beste lagene og landslaget er tjent med å gå ned på antall lag

Molde sikter mot spillt ute i Europa.

Norske lag kommer seg ikke til gruppespill i E-cupene. Gulltrener Tor Ole Skullerud vil igjen kutte antall eliteserielag.

Kort tid etter at det ble klart at Fotballtinget ikke vil gjøre noe med antall lag på øverste nivå, er Molde-treneren klar på hva som må til for å heve toppen av norsk klubbfotball.

- Om det skal være 10-12-14, vet jeg ikke. Men prinsippet med å gå ned på lag vil gi en tightere serie. Det er helt naturlig å tenke slik, mener Skullerud.

- Fryktelig dumt - Er det vanskelig for Molde siden dere vinner serien med 11 poeng?

- Nei, det vil jeg ikke være med på. Men når det er sagt, er jeg smått forundret over debatten som går på antall lag i serien. Noen sier det er fryktelig dumt når toppen vil ned på antall lag i øverste divisjon. Det får jeg ikke til å henge i hop. Jeg tror på sikt, og da snakker jeg for toppen i norsk fotball, de beste lagene og landslaget, at vi er tjent med å gå ned på antall lag og får flere tøffe, jevne kamper, sier Skullerud.

Få klubber seiler opp som en reell konkurrent til de regjerende mesterne, som i 2014 var fullstendig overlegne.

- Vi har på mange måter lagt listen for oss selv. Ingenting tilsier at vi skal bli noe dårligere i 2015, snarere tvert imot. Historien har vel også vist at kontinuitet pleier å gi resultater. Da skal vi kunne bli minst like gode, lover Skullerud.

Skal beholde hegemoniet - Men 2015 kan vel knapt bli bedre enn 2014?

- Det kan det selvfølgelig. Det kommer litt an på hva du definerer som fokus, men vi har tenkt å vinne eliteserien igjen. Og så har vi et europeisk perspektiv som vi ikke lyktes med i 2014, som vi er veldig klare og tydelige på at det er et mål vi har ønsker om å oppfylle. Jeg måler ikke suksess i 2015 bare gjennom hvilke titler vi skulle vinne, men om å nå Europa, som er målsetting som vi er veldig opptatt av, påpeker MFK-sjefen.

I fjor kom han inn som erstatter for Ole Gunnar Solskjær. Og i første forsøk ble både serie og cup vunnet, noe forgjengeren aldri maktet.

- Jeg er mest fornøyd med måten vi fikk satt alt på så raskt. Alt var nytt for alle. Ting tar gjerne tid, men det gikk raskt på plass, både på og utenfor banen, sier Skullerud.

Ingen storscorer Én ting som manglet i fjorårets MFK-utgave, var en utpreget toppscorer. Vålerengas Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål, Moldes bestemann, Mohamed Elyounoussi «bare» 13. Fredrik Gulbrandsen og Chima Chukwu ti hver.

- Jeg synes vi har typiske goalgettere. Se på Fredrik, som scoret mye selv om han var en god del skadd sist sesong. Jeg har veldig tro på utvikling av de spissene vi har. Vi er en klubb som skal være det, men samtidig er vi alltid våkne på ting som kan komme utenifra. Alle gode lag trenger gode målscorere, men vi hadde mange som scoret mye i fjor, mener Skullerud.

- Storscoreren var ikke der?

- Men da er det ikke sikkert at de som scoret ti, hadde scoret like mye. Men alle lag vil ha en spiss som scorer vanvittig mye mål, innrømmer Skullerud.

(NTB)