Skullerud: - Det har jeg ikke lyst til å snakke om i det hele tatt

Kan U21-sjefen erstatte Drillo?

TO SJEFER: Egil Olsen gir seg uansett etter et eventuelt VM-sluttspill i Brasil neste sommer. Med den suksessen Tor Ole Skullerud nå har med U21-landslaget kan han fort bli en aktuell kandidat som Drillos erstatter.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TO SJEFER: Egil Olsen gir seg uansett etter et eventuelt VM-sluttspill i Brasil neste sommer. Med den suksessen Tor Ole Skullerud nå har med U21-landslaget kan han fort bli en aktuell kandidat som Drillos erstatter. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

• Fotballstudio fra kl. 18: Norge U21  - Italia U21

TEL AVIV (Dagbladet): U21-sjef Tor Ole Skullerud har vært tydelig på at agenter og alt snakk om eventuelle klubbskifter og utenomsportslig prat skal settes på vent til etter at EM-sluttspillet i Israel er over.

Med samtlige storklubber i Europa representert på tribunene, og med Tel Aviv smekkfull av spilleragenter er det likevel ikke mulig å holde alt snakket og ryktene unna landslagsgutta.

Når det gjelder Tor Ole Skullerud selv er jo EM også et gedigent utstillingsvindu for den ferske U21-sjefen. Eller et springbrett, som tidligere Vålerenga-kollega og kompis Martin Andresen kalte det før mesterskapet.

Ikke minst med tanke på at også det norske a-landslaget skal ha ny trener i løpet av det kommende året.

Skullerud som Drillo-arvtager?
Da er det jo naturlig å spørre om ikke Skullerud er et av navnene som nå seiler opp som en aktuell kandidat til den jobben.

- Nei, det vet jeg ikke om jeg er, og det har jeg ikke lyst til å prate om i det hele tatt. Her er jeg veldig snever i fokuset mitt på det jeg skal gjøre her. Utover det er jeg fryktelig lite opptatt av alt annet som skjer rundt oss. Jeg tror nok vi føler mye mindre på det rundt oss enn det dere og de hjemme kanskje gjør. Jeg er veldig i bobla her nede nå og prøver å holde stramt fokus på neste kamp. Vi skal forhåpentligvis videre i turneringa, sier Skullerud til Dagbladet.

Må begynne snart
Ifølge toppfotballsjef Nils Johan Semb er ikke Norges Fotballforbund kommet i gang med jakten på Drillos erstatter.

- Det vi har sagt er at det er et styremøte den 24. juni, der skal vi begynne å diskutere dette. Vi skal lage en tydelig kravspekk i styret, og når den er klar vil vi gå inn på hvilke kandidater vi vil snakke med, sier Semb til Dagbladet.

- Vil Skullerud være en mann dere ønsker å snakke med?

- Navn kommenterer jeg ikke. Prosessen kommer til å starte innen kort tid, og utover det vil jeg ikke si noe. Men jeg har jo gjennomført to slike prosesser tidligere, og har full oversikt over trenermarkedet i Skandinavia og ellers i Europa. Vi har ikke satt noen endelig tidsplan for når kravspekket skal være ferdig, men det sier seg selv at vi snart må begynne.

En eventuell a-landslagsjobb, eller andre mulige trenerjobber som kan dukke opp etter EM-suksessen, ønsker altså ikke Skullerud å forholde seg til mens mesterskapet pågår. I tillegg har han fortsatt to år igjen av kontrakten sin med U21-landslaget.

- Ja, jeg har bare såvidt begynt i den jobben. Jeg skal overta et nytt kull til høsten, jeg, sier Skullerud.