Skullerud drømmer om å avansere på bekostning av England

Sjefen varsler ingen store endringer.

OPTIMIST: U21-sjef Tor Ole Skullerud ser på muligheten til å slå England ut av mesterskapet som en skikkelig gulrot for sine gutter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
OPTIMIST: U21-sjef Tor Ole Skullerud ser på muligheten til å slå England ut av mesterskapet som en skikkelig gulrot for sine gutter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Etter at England tapte 0-1 mot Italia og Norge spilte 2-2 mot Israel onsdag, kan Norge U21 slå England ut av mesterskapet før siste kamp i gruppespillet.

- Jeg ser mulighetene for å slå dem ut som en veldig gulrot. Slår vi dem, er England ute. Og vi kanskje videre. Det er det jeg tenker mest på, sa Skullerud på fredagens pressekonferanse i Petah Tikva.

Han rygget litt da han ble spurt om han ikke snakket England for mye ned.

- Det er ikke mulig å undervurdere England. Dersom jeg framstår på noen annen måte, må jeg begynne på nytt. Jeg har veldig respekt for det vi skal møte. Men det er ikke dermed sagt at vi ikke skal ha troen på oss selv. Jeg har fryktelig tro på gutta, sa Skullerud.

Foruten Vegar Eggen Hedenstad (rødt kort) stiller Norge fulltallig i lørdagens kamp så fremt Jo Inge Berget kommer seg helskinnet gjennom fredagens trening.

Små endringer Fredag kveld var A-landslaget i aksjon mot Albania i VM-kvalifisering. Fire av spillerne derfra reiser med charterfly til Israel natt til lørdag. Valon Berisha, Markus Henriksen, Håvard Nordtveit og Joshua King kommer ned og forsterker U21-laget. Trolig er bare førstnevnte aktuell for en startplass mot England.

- Spillerne får laget i morgen (lørdag). Vi må ha med kampen i Albania i bildet, sa Skullerud.

- Det blir ikke store endringer, sa U21-treneren.

Han holdt laget hemmelig mot Israel tidligere i uken, men da lakk laget ut. Keeper Ørjan Nyland bekreftet dagen før åpningskampen at han skulle stå i mål.

Skullerud har lang fartstid som trener. Møtet med England setter han høyt oppe på listen over store kamper.

- Sannsynligvis den største kampen jeg har hatt ansvaret for. Jeg har vunnet et cupgull med Vålerenga som kanskje kan settes opp mot dette, sa U21-landslagssjefen.

Marginer Norge har spilt jevnt, men tapt to ganger mot England i kvalifiseringen.

- Jeg håper at marginene skal være på vår side i den tredje kampen, sa Skullerud.

Mot Israel skapte Norge et hav av sjanser, men det ble bare ett poeng og to mål.

- Vi må være litt mer effektive enn mot Israel. Vi får neppe like mange sjanser nå. Jeg er sikker på at England har et bedre lag nå med spillere som kommer tilbake fra karantene og suspensjoner, sa Skullerud.

Venstrebacken har voldt bekymring. Uten suspenderte Hedenstad kan høyreback Martin Linnes eller stopper Thomas Rogne få plass i uvant posisjon mot England.

(NTB)