IKKE I NÆRHETEN: Da Strømsgodset-spillerne måtte heve seg etter pause, falt de helt samen. Her scorer Lillestrøms Erling Knudtzon 2-0 og forlenger Godsets skrekkelige bortestatistikk i Eliteserien. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
IKKE I NÆRHETEN: Da Strømsgodset-spillerne måtte heve seg etter pause, falt de helt samen. Her scorer Lillestrøms Erling Knudtzon 2-0 og forlenger Godsets skrekkelige bortestatistikk i Eliteserien. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Lillestrøm Strømsgodset 2017

Skullerud etter nytt tap: - Jeg beklager overfor alle som er glad i Strømsgodset. Dette er uakseptabelt

LSK effektive da Godset tapte igjen.

Lillestrøm - Strømsgodset 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Strømsgodset har ikke vunnet på bortebane i Eliteserien siden 23. oktober i fjor. Da slo de Sogndal 1-0 på Fosshaugane.

Etter det har det blitt fire uavgjorte og fem tap, medregnet kampen mot Lillestrøm på Åråsen i dag.

- Alle forstår at vi er trøkka, det har vi vært i en lengre periode egentlig. Vi trenger poeng, og vi trenger sårt en trepoenger, var Godset-trener Tor Ole Skulleruds ord på Eurosport før kampen, men fikk lite hjelp av effektive lillestrømlinger.

For 62,5 prosent ballbesittelse i første omgang hjelper lite når målene renner inn bakover.

Effektive Lillestrøm

1-0 kom på Lillestrøms aller første sjanse, minutter etter at LSK-keeper Arnold Origi hadde slått et hardt Ulland-skudd til corner.

Før det satte Tokmac Nguen ballen i tverrliggeren alene med Origi.

- Effektiv fotball av Lillestrøm i dag, det må vi utvilsomt kunne fastslå, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim Chigozie Udojis vakre mål.

Ti minutter senere sto det 2-0 da Erling Knudtzon nikket inn sitt sjette for sesongen.

- Strømsgodsets skrekkelige statistikk på bortebane fortsetter, kunne Fredheim fastslå allerede da.

Svakt Godset

- Vi produserte ikke mye og vi har ikke mye ball, så det var bra dette, var Knudtzons milde understatement i pausen, mens Skullerud varslet offensiv gambling i forsøket på å snu kampen.

Men Skulleruds pauseprat hadde ingen effekt på Godset-guttas innstilling i andre omgang.

- Jeg syns vi kan være bekjente av femten, tjue minutter i starten av kampen. Da syns jeg vi var best. Det resterende er bare å beklage. Det jeg så etter det er så langt unna det vi forventer og prestasjoner som er så langt unna både det jeg hadde trodd og jeg så ikke den komme i det hele tatt, sier Skullerud på Eurosport etter kampen.

- Hva reagerer du på?

- Jeg reagerer på innsatsen vår, særlig etter pause. Men også måten vi slipper til enkle baklengsmål før pause. Det ser ut som om vi har gitt opp når vi kommer ut i den andreomgangen, og jeg beklager overfor alle som er glad i Strømsgodset at vi ser sånn ut. Det er uakseptabelt, fortsetter en fryktelig skuffa Godset-sjef.

Rundspilt etter pause

Og det Skullerud så var helt riktig.

Før det var gått fem minutter av andreomgang, burde Knudtzon ha økt LKS-ledelsen til 3-0, men spissen satte ballen i stanga og ut for åpent mål.

- Et energiløst, tregtspillende Strømsgodset etter pause. Lillestrøm leder fortjent, sa Fredheim.

- Kritikken kommer til å være massiv når vi er halvveis i sesongen, fortsatte han, en knapp uke etter at keeper Espen Bugge Pettersen viste fingeren til egne fans i Drammen.

- Når det gjelder måten han reagerte på, så likte vi jo ikke det. Jeg syns jo ikke det er måten å reagere på, samtidig som innholdet i det han adresserer er lett å forstå, sa Skullerud før kampen i et forsøk på å legge fingervisningen død.

Med null poeng på Åråsen og fortsatt mørke på banen spørs det om gemyttene roer seg i Drammen.