IKKE FORNØYDE: Styreleder i Molde Øystein Neerland møtte pressen sammen med klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen. Der offentliggjorde duoen at både hovedtrener Tor Ole Skullerud og assistent Bård Wiggen er ferdig i klubben. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
IKKE FORNØYDE: Styreleder i Molde Øystein Neerland møtte pressen sammen med klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen. Der offentliggjorde duoen at både hovedtrener Tor Ole Skullerud og assistent Bård Wiggen er ferdig i klubben. Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

Skullerud har fått sparken av Molde

Misfornøyd MFK-ledelse.

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Som Dagbladet kunne avsløre like over klokken 15.00, er Tor Ole Skullerud ferdig som hovedtrener i Molde. På en pressekonferanse i dag opplyste styreleder Øystein Neerland at Skullerud og assistenttrener Bård Wiggen begge har fått sparken.

- Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen (assistenttrener) er løst fra kontrakten med Molde Fotballklubb med umiddelbar virkning. Bakgrunnen for at vi har gjort dette, er at vi har manglende sportslige resultater sett ut fra klubbens forventninger, sier Neerland.

Halvt år før tida Det ble tidligere i sommer kjent at fjorårets dobbeltvinnende trener skulle gå av ved utgangen av denne sesongen, men den tidligere U21-landslagssjefen slutter altså umiddelbart - to dager etter at Molde tapte Champions League-kvalifiseringsduellen mot Dinamo Zagreb på bortemål.

Nå vil klubben finne en midlertidig erstatter så fort som overhodet mulig.

- Vi jobber med en midlertidig løsning som vi må ha på plass til treninga i morgen, seinest. Vi jobber også med en langsiktig løsning. Dette forsterker behovet for å få den på plass så tidlig som mulig, sier Neerland.

Ble enige for Dinamo-møtet Ifølge Dagbladets kilder kom Skullerud og Molde FK til en form for avtale i forkant av de to møtene mot Dinamo, hvor partene ble enige om at Skullerud skulle tre til side i etterkant av hjemmekampen dersom Molde ble slått ut av Champions League.

Molde har ikke noen noen ny trener klar nå, men vil etter det Dagbladet erfarer bruke tid på å finne en langsiktig erstatter. I høst kommer klubben til å ty til en midlertidig løsning på trenerspørsmålet.

- Jeg vil nevne at 2014 var et historisk år for Molde med både serie- og cupmesterskap med Tor Ole som hovedtrener. Årets sesong har så langt ikke stått til forventningene. Vi har byttet for vi tror det er riktig for Molde som klubb med et trenerskifte, sier Neerland.

Dagbladet kommer med mer.

FERDIG: Tor Ole Skullerud er ferdig som hovedtrener i Molde. Nyheten ble bekreftet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
FERDIG: Tor Ole Skullerud er ferdig som hovedtrener i Molde. Nyheten ble bekreftet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer