Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skullerud har vært en nyttig idiot

Morten P, Mini og Semb om Vålerenga-avskjeden.

- INGENTING BLIR FORANDRET: TV 2-ekspert Mini Jacobsen og Dagbladets kommentator Morten Pedersen tror ikke det vil få noen stor praktisk betydning for Vålerenga at Tor Ole Skullerud i dag trakk seg fra jobben som klubbens hovedtrener. De mener han har hatt liten innflytelse i samarbeid med manager Martin Andresen.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
- INGENTING BLIR FORANDRET: TV 2-ekspert Mini Jacobsen og Dagbladets kommentator Morten Pedersen tror ikke det vil få noen stor praktisk betydning for Vålerenga at Tor Ole Skullerud i dag trakk seg fra jobben som klubbens hovedtrener. De mener han har hatt liten innflytelse i samarbeid med manager Martin Andresen.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Tor Ole Skullerud trakk seg i dag som hovedtrener i Vålerenga etter sju strake tap i serien. Blant eksperter og fotballsynserne er det flere som mener dette vil få lite betydning i praksis.

TV2-ekspert Mini Jacobsen tror ikke Tor Ole Skulleruds avgang forandrer noe som helst i Vålerenga.

- Nei, ikke i det hele tatt. Martin har stort sett bestemt, han har lagt linjene. Han har ofte tatt pausepraten som spiller, det er ingenting som blir forandret med dette, sier Mini til Dagbladet.

Den tidligere RBK-vingen kan ikke forestille seg en ny giv i laget bare fordi Andresen overtar trenernavnet hovedtrener. Han tror det bare blir kosmetikk.

- Kosmetikk gjør av og til ting bedre, men det går an å legge den feil, sier Mini som er skeptisk til at én person har for mange hatter.

- Jeg som mange andre har aldri skjønt at en spiller kan være trener, manager og spiller. Dette viser at slikt blir vanskelig. Dette har gått utover Martin som spiller, og det ser ut som de mangler harmoni i spillergruppa. Vålerenga må få en sterk trener, mener Mini.

- Nyttig idiot
Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen tror heller ikke Skulleruds avgang får noen betydning.

BARE KOSMETIKK: Mini Jacobsen tror ikke det vil hjelpe Vålerenga å la Martin Andresen overta treneransvaret i klubben.Foto: Oddmund Lunde, Dagbladet
BARE KOSMETIKK: Mini Jacobsen tror ikke det vil hjelpe Vålerenga å la Martin Andresen overta treneransvaret i klubben.Foto: Oddmund Lunde, Dagbladet Vis mer

- Nei, jeg tror ikke det. Slik jeg har oppfattet det, har omtrent ikke Tor Ole Skullerud hatt innflytelse i det hele tatt. Han har bare vært en nyttig idiot, sier Pedersen.

Han tror Vålerenga kunne fått mer ut av Skulleruds ferdigheter enn de har gjort.

- Som han sa i avskjedsintervjuet på VIF TV: Han har tanker og idéer. Kanskje Vålerenga og Martin Andresen burde lyttet til noen av dem? Det er i hvert fall ikke Tor Ole Skulleruds skyld at Vålerenga er der de er. Han står langt bak i den ansvarskøen.

- Betydelig forandring
Minis kollega i TV 2, Nils Johan Semb, mener imidlertid at tapet av Skullerud vil gjøre en forskjell.

- Jeg tror dette blir en betydelig forandring. Tor Ole Skullerud har hatt en ganske sentral rolle på trening og i kamp. Den rollen mister de når Martin skal tilbake i spill. Nå står Martin alene med alle rollene, men jeg antar at Vålerenga vil dytte inn en ny i rollen til Tor Ole, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Semb ønsker ikke å si så mye om i hvor stor grad Skullerud har nådd fram med sine tanker og idéer i samarbeid med Martin Andresen.

- FØLER SEG SOM SYNDEBUKK: Dagbladets kommentator Morten Pedersen tror Tor Ole Skullerud følte seg som syndebukk i Vålerenga - en som fikk skylda for andres feil.
- FØLER SEG SOM SYNDEBUKK: Dagbladets kommentator Morten Pedersen tror Tor Ole Skullerud følte seg som syndebukk i Vålerenga - en som fikk skylda for andres feil. Vis mer

- Det blir veldig mye synsing rundt det. De som kan si noe om dette er de som er i klubben og de i media som følger Vålerenga tett. Jeg vil være forsiktig, jeg har for tynt grunnlag til å mene så mye om det, sier Semb.

- Syndebukk
Tor Ole Skullerud forklarte avgangen med at han har «flatt batteri» og mangler energien som skal til for å snu den vonde trenden i Vålerenga.

Mini tror den egentlige grunnen er noe annet.

- Jeg regner med at han er lei av å være assistent. Du kan kalle han hva du vil, men det virket som han var assistenten til Martin. Det så ut som Martin bestemte alt, sier han.

Morten Pedersen tror Skullerud på at han mangler energi, men tror også grunnen er noe annerledes enn den offisielle versjonen.

- Han er sikkert sliten. Men jeg tror at mer enn han er sliten av motgangen, så er han sliten av ikke å kunne påvirke, bidra, være med å snu ei skute på feil kurs. Det er en ting å være synder - da gjør du noe galt. Det er noe annet å være syndebukk - da får du skylda for noe galt andre har gjort. Jeg tror Skullerud føler seg som en syndebukk, sier Pedersen.

BETYDELIG ENDRING: Nils Johan Semb tror Vålerenga vil savne Skullerud når Martin Andresen blir frisk og skal spille igjen.Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet
BETYDELIG ENDRING: Nils Johan Semb tror Vålerenga vil savne Skullerud når Martin Andresen blir frisk og skal spille igjen.Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling