REVANSJESUGEN: Molde-trener Tor Ole Skullerud har veldig lyst til å slå tilbake med en seier mot Stabæk på 16. mai.
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
REVANSJESUGEN: Molde-trener Tor Ole Skullerud har veldig lyst til å slå tilbake med en seier mot Stabæk på 16. mai. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Skullerud hyller sin ukjente rival: - Jeg må innrømme at jeg er overrasket

I kveld blir gammelt rivaleri som nytt.

Følg dagens 16. mai-runde i vårt fotballstudio!

MOLDE (Dagbladet): Omgitt av blå himmel, grønne trær og hvite fjell ligger Aker Stadion og speiler seg i gjenskinnet i Moldefjorden.

Selv ikke en kunstner kunne konstruert maleriet Molde noe vakrere, men det idylliske bildet før fotballens festdag er et ukorrekt bilde.

Regjerende seriemester Molde ligger hele seks poeng bak nedrykkstippede Stabæk før kveldens toppkamp på Moldes estetiske storstue.

- Vi er litt såret. Vi er skuffet over det vi presterte mot Lillestrøm. Vi har underprestert i flere bortekaper og vært under pari poengmessig, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Jeg hadde ikke trodd at vi skulle ligge seks poeng bak Stabæk på dette tidspunktet. Jeg må innrømme at jeg er overrasket over det de har fått til. Det er bare å ta av seg hatten for Stabæk, sier 44-åringen.

Bor på Stabekk Han kjenner dagens motstander godt. Skullerud startet sin trenerkarriere hos Stabæks rival, Bærum, i 2000. Faktisk har Molde-treneren fortsatt huset sitt på Stabekk.

- Jeg har bodd der i 11-12 år og bor der fortsatt. Jeg holder naturligvis til i Molde nå, men det er Stabekk som er hjemmet til meg og min familie, forteller Skullerud.

Derfor har han i flere år levd med Stabæk som en av sine største rivaler.

- Som Bærum-trener var Stabæk en sterk rival, og det rivaleriet er der fortsatt. Vi drømte om å slå Stabæk, men de var på et annet nivå enn det vi var.

RIVAL: Tor Ole Skullerud har hatt Stabæk som en rival i mange år. Det er det neppe mange som vet. Foto: Per Tormod Nilsen.
RIVAL: Tor Ole Skullerud har hatt Stabæk som en rival i mange år. Det er det neppe mange som vet. Foto: Per Tormod Nilsen. Vis mer

I Skulleruds siste år som Bærum-trener ble rivalen Stabæk farlig gode.

Det var rundt da Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho begynte å presentere seg og etter hvert stod frem som en av tidenes beste angrepstrioer i Tippeligaen.

- De ble virkelig gode først da jeg sluttet som Bærum-trener, sier Skullerud.

Ti år senere har både han og Stabæk opplevd mye. Nå leder Skullerud det som har vært Norges beste lag de siste årene, mens Stabæk igjen er i ferd med å skape et mesterlag med en ny fryktinngytende angrepstrio.

Ler av Barca-sammenligning I går ble ble Stabæk-trioen El-Ghanassy, Assante og Diomande sammenlignet med Barca-trioen Messi, Neymar og Suarez av Dagbladet-kommentator Morten Pedersen.

Skullerud ler litt når han hører sammenligningen.

- Hehe. Jeg har ingen kommentar til akkurat det, men jeg registrerer at den trioen er i slag og må stoppes. De har mye hurtighet, som vi må klare å håndtere. Det tror jeg vi skal klare, sier Skulllerud.

Også Odd og Strømsgodset har blitt nevnt i samme setning som Barcelona i det siste.

- Det blir kanskje litt mye Barca-sammenligninger for tiden, sier Skullerud.

Han har latt seg imponere over Tippeligaens overraskelslag og dementerer ikke Pedersens påstand om at Stabæk er Norges beste lag for øyeblikket.

- Det er vanskelig å svare på nå. Det er godt mulig det stemmer. Basert på poengfangst og flyt er det ingen tvil om at Stabæk blir en veldig hard nøtt å knekke for oss. Vi får se i kveld, sier Molde-treneren.

Stabæk har holdt nullen i seks kamper på rad. Om de skulle gjøre det samme i Molde, mot landets kanskje beste hjemmelag, vil Bob Bradleys menn slå Vikings rekord fra 1974.

- De er gode både offensivt og defensivt. Den statistikken forteller om et lag som er vanskelig å score på, men jeg har både tro og håp om at vi skal score på Stabæk.

Årets trener Mange mente at Molde-treneren burde blitt titulert som årets trener i fjor, i stedet for Dag Eilev Fagermo. I år ligger Stabæk-trener Bob Bradley og hans byggverk på Nadderud trolig best an.

- Nå er jeg ikke så opptatt av slike trenerkåringer som mange kanskje tror. Men i mitt hode hadde kanskje Bradley fortjent å bli årets trener i fjor, sier Skullerud.

- Jeg kjenner ikke ham personlig, men jeg er veldig imponert over det han har fått til. Han fremstår som veldig erfaren, grundig og fotballfaglig sterk. Jeg er absolutt åpen for å innspill og inspirasjon fra en så dyktig trener, sier 44-åringen.

Men lørdag ønsker han å slå amerikaneren. Molde er nemlig veldig interesserte i å slå tilbake etter skuffelsen på Åråsen.

- Vi har evaluert LSK-kampen som normalt og fått en del svar. Men den kampen er vi ferdig med nå. Vi velger heller å fokusere på de gode hjemmekampene vi har hatt, sier Skullerud.

- Samtidig merker jeg en spillergruppe som er veldig revansjesugne nå. Planen er at det skal gå utover Stabæk. Jeg gleder meg. Det blir trolig fullsatt stadion og topp stemning, håper Molde-sjefen.