ÅTTE KANDIDATER: Molde-trener Tor Ole Skullerud nevner Ørjan Håskjold Nyland, Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Per-Egil Flo, Harmeet Singh, Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi som kandidater til landslagsuttaket i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
ÅTTE KANDIDATER: Molde-trener Tor Ole Skullerud nevner Ørjan Håskjold Nyland, Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Per-Egil Flo, Harmeet Singh, Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi som kandidater til landslagsuttaket i ettermiddag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skullerud lanserer åtte Molde-spillere som landslagsaktuelle

- Singh har vært dominant.

(Dagbladet): Molde spiller god fotball og topper i Tippeligaen. Trener Tor Ole Skullerud mener flere av spillerne hans er klare kandidater foran Per-Mathias Høgmos landslagsuttak klokka 12 i dag.

Skullerud har bakgrunn som Høgmo-assistent og tidligere U21-trener, men for å unngå rolleblanding ønsker han ikke snakke om hvilke unge spillere som banker hardest på landslagsdøra.

Men som Molde-trener snakker han gjerne sine egne spillere inn i landslagsbildet. Han nevner åtte navngitte kandidater.

- Jeg mener Ørjan Håskjold Nyland er langt framme og Norges beste keeper. Backene og midtstopperne våre har vært veldig stabilt gode, vi mener alle de fire skal være aktuelle for landslaget, sier Skullerud til Dagbladet.

Han sikter da til backduoen Martin Linnes og Per-Egil Flo og stopperne Vegard Forren og Even Hovland.

Moi og Gulbrandsen I tillegg mener han Molde har to unge, offensive spillere som bør være inne i landslagsdiskusjonen.

- Vi har både Mohamed «Moi» Elyounoussi (19) og Fredrik Gulbrandsen (21) som har vært gode og scoret masse mål. Det er to gode spillere som vi vil fortsette å utvikle.

Skullerud trekker også fram en midtbanespiller han synes har satt sitt klare preg på Tippeligaen etter returen fra Nederland i vinter.

- Nå har vi ikke møtt alle lagene i Tippeligaen ennå, men jeg synes Harmeet Singh har vært dominant for oss, og bør være i nærheten av landslaget, sier Skullerud til Dagbladet.

- Alle vil på landslaget Singh selv sier han ikke har tenkt så mye på sjansen for å bli tatt ut av Høgmo til treningskampene mot Frankrike i Paris 27. mai og Russland på Ullevaal 31. mai.

- Jeg har ikke gjort meg så mange tanker om det. De tar ut de de vil ta ut. Men landslaget er et sted hvor alle fotballspillere vil være, sier 23-åringen til Dagbladet.

Han havnet i kulda uten spilletid i Feyenoord. Nå har han fått starte alle de åtte første kampene i Tippeligaen for Molde. Og etter serieåpningen mot Vålerenga, da han ble byttet ut rett før slutt, har han spilt fulle 90 minutter sju ganger på rad.

- Jeg byttet klubb for å få en fair sjanse til å få spille, for å bli satset på og for å utvikle meg videre. Og også for å få større mulighet til å spille for landslaget, sier Singh.

Liker Høgmo Kanskje får han sin første landskamp med hele troppen tilgjengelig etter en god vår for Molde.

Foreløpig har Singh spilt fem kamper for a-landslaget - alle i løpet av vinterturneringene uten utenlandsproffene sist vinter og i Thailand to år tidligere. Han håper det blir flere sjanser.

MORO I MOLDE: Tor Ole Skullerud trives på tabelltoppen, og mener mange av spillerne hans bør være aktuelle når Per-Mathias Høgmo offentliggjør landslagstroppen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
MORO I MOLDE: Tor Ole Skullerud trives på tabelltoppen, og mener mange av spillerne hans bør være aktuelle når Per-Mathias Høgmo offentliggjør landslagstroppen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kjenner mange av gutta som er der fra før av. Laget spiller en positiv fotball, jeg liker idéene og tankene til Per-Mathias.

Men først og fremst konsentrerer han seg om å prestere i Molde-drakta.

- Det viktigste jeg gjør er i hverdagen her. Alt det andre vil komme av seg selv, sier Singh.

• Landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjør troppen mot Frankrike og Russland i dag klokka 12.