NY U21-SJEF: Tor Ole Skullerud er Norges nye landslagstrener for U21-gutta. Her sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.v) og Kjetil Siem. Foto: Svein Graff/NFF
NY U21-SJEF: Tor Ole Skullerud er Norges nye landslagstrener for U21-gutta. Her sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.v) og Kjetil Siem. Foto: Svein Graff/NFFVis mer

Skullerud ny U21-sjef

Leder Norge i EM-sluttspillet.

Tor Ole Skullerud ble torsdag ansatt som U21-landslagssjef for to år. Han skal lede Norge i fotball-EM til sommeren.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) på sine nettsider. Han erstatter Per Joar Hansen som i desember forlot stillingen til fordel for trenerjobben i Rosenborg.

Skullerud var assistenttrener under både Øystein Gåre og Hansen på U21-landslaget. Han vikarierte en periode som landslagssjef etter Gåres bortgang. Tidligere har han også trent G19 og G18.

- Jeg er veldig fornøyd og glad over å få tilliten. Vi har startet på en reise som gir oss store muligheter. Laget består av mange gode spillere som har etablert et sterkt samhold. Vi skal videreutvikle oss og målet er å gå videre fra gruppespillet i EM. Det mener jeg er realistisk, sier Skullerud til fotball.no.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er fornøyd med valget av Skullerud.

- Vi har vært opptatt av kontinuitet og samarbeidet med A-herrer, og relasjonen mellom ledelsen på A-herrer og U21 har vært god. Vi har gjort en grundig kartlegging av kandidater, og vi har hatt samtaler med flere av dem. Tor Ole var NFFs førstevalg, og vi har stor tro på at han vil videreføre den gode jobben som han og «Perry» har gjort i fellesskap, sier Semb.

Norge skal spille mot Russland, Spania og Nederland i februar og mars før EM-sluttspillet i juni. Der venter vertsnasjon Israel, Italia og England i gruppespillet.

(NTB)