Skullerud om Kamara-kritikken: - I overkant tabloid selv til ham å være

Debatt etter ikke-feiring.

• Se Morgenmøtet i opptak her!

(Dagbladet:) I kampen mot Strømsgodset sist onsdag scoret Ola Kamara Moldes første mål. I respekt for sin gamle klubb - Kamara spilte i Godset i perioden 2009-2013, avbrutt av et målløst opphold i Østerrike og Tyskland - unnlot 25-åringen å feire nettkjenningen foran jublende hjemmesupportere.

Trenden med å holde hendene i ro etter scoringer mot gamle kjente har bredt om seg i fotballen de siste åra. Den møter imidlertid ingen forståelse hos Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

Ville gitt lønnstrekk - Nå må vi få en slutt på dette her. Dette er en skam, sa Pedersen i Dagbladets premieresending av «Morgenmøtet» mandag.

- Hadde jeg vært manageren hans i Molde hadde jeg trukket gutten i lønn. Det får være grenser. Hvis Ola Kamara hadde ønsket veldig å spille i Strømsgodset, så hadde han spilt i Strømsgodset. For (Godset-trener) David Nielsen ville ha gjerne ha ham, men han fikk en bedre kontrakt i Molde. Han fikk en bedre lønn. Da må han vise at han er glad i å spille for Molde, at han spiller for de pengene han tjener - og juble for hver eneste gang han scorer et mål.

- I overkant tabloid Molde-trener Tor Ole Skullerud svarer slik:

- At Ola viser respekt for sin tidligere klubb på denne måten er ikke noe problem for meg. Forhold til tidligere arbeidsgivere vil sikkert oppleves forskjellig for fotballspillere som alle andre arbeidstakere. Jeg vet godt at Ola har sterke følelser fra tida i Godset, og jeg har stor respekt for at han velger å vise det på denne måten, sier Skullerud til Dagbladet.

- I Molde oppfattes Ola Kamara som en rakrygget fotballspiller med sterk karakter og med et brennende ønske om å bidra for klubben sin, som nå er Molde FK, fortsetter han.

- Hva Morten Pedersen mener om saken bryr jeg meg lite om, men å kalle det for en skam var da i overkant tabloid - selv til ham å være.

Før Skullerud konkluderer:

- Og nei, Ola vil ikke bli trukket i lønn på grunn av dette.

NULL JUBEL: Mens resten av de blå gledet seg stort, stirret Ola Kamara (i midten) stivt i bakken etter sin scoring mot gamleklubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
NULL JUBEL: Mens resten av de blå gledet seg stort, stirret Ola Kamara (i midten) stivt i bakken etter sin scoring mot gamleklubben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

• Den sjette serierunden ble avsluttet med Viking-Molde klokka 19.00 mandag kveld.

ROLIG: Tor Ole Skullerud har ingen problemer med Ola Kamaras mangel på målfeiring mot Godset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
ROLIG: Tor Ole Skullerud har ingen problemer med Ola Kamaras mangel på målfeiring mot Godset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer