TANKEFULL: Etter en fin Molde-start venter tøffe motstandere på rekke og rad for Tor Ole Skullerud. Søndag: Rosenborg på Lerkendal. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TANKEFULL: Etter en fin Molde-start venter tøffe motstandere på rekke og rad for Tor Ole Skullerud. Søndag: Rosenborg på Lerkendal. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Skullerud savner familien: - Det har vært rart

Braksuksess for Solskjærs etterfølger.

(Dagbladet:) Han hadde ingen erfaring med å ha hovedansvar for et tippeligalag fra før, men Tor Ole Skullerud (43) har styrt et flittig målscorende Molde til toppen av Tippeligaen på sesongens seks første runder.

I kveld venter Rosenborg.

 - Hvordan føles det å lede Norges nummer 1?

- Vi er glade for den sesongstarten vi har hatt, og er fornøyde med at vi leder Tippeligaen. Fint, det.

- Det stadige spørsmålet: Hvordan har det vært å ta over for Ole Gunnar Solskjær?

- Veldig greit. Det er naturlig det kommer mange sånne spørsmål når det har vært en trener her som har fått til så mye som ham. Samtidig er jeg lite opptatt av, og lite glad for, å sammenlikne de to produktene. Vi som er her nå, gjør ting på vår måte. De som var her før oss, gjorde ting på sin måte.

- Har du mye kontakt med Solskjær nå?

- Nei, ikke mye. Har tekstet litt fram og tilbake, men jeg har ikke snakket med ham siden før sesongstarten.

- Har det vært et poeng for deg ikke å ha for tett dialog med Solskjær?

- Ja, jeg er opptatt av det, da.

- Hvordan er det å ha familien i en annen landsdel?

- Det har vært rart. Og veldig annerledes. Jeg savner familien min. Jeg vil ikke gå så langt som å si at det er en stor utfordring, men jeg gleder meg veldig til å få dem opp hit. Jeg trives aller best når jeg er sammen med dem.

- At du er alene i byen har vel betydd ekstra lange arbeidsdager?

- Jo, det er mye rett i det. Særlig i forsesongen, da jeg i starten bodde på hotellet her. Da var det ikke så mye annet jeg prioriterte å gjøre. Jeg har ikke behov for å skryte av mengden jobb jeg legger ned, men jeg har jobbet mye. Og det har vært inspirerende.

- Du var selv talentfull da du var ung. Hvorfor ble ikke Tor Ole Skullerud en tippeligaprofil som spiller?

- Det var litt skuffende, egentlig. Jeg hadde veldig store ambisjoner, og ble tatt opp i Kongsvingers tippeligastall som 18-åring. Men den sesongen ble ikke all verden, og jeg fikk aldri debutert. Det hadde litt med skader å gjøre. Jeg var tynn og spe, og skadeutsatt. Knærne ble ødelagt. Så ble jeg opptatt av utdannelse, flyttet til Oslo, og spilte fotball i klubber det for så vidt var seriøst - men aller mest moro. Jeg hadde gutsen veldig lenge, men da det kom til stykket, måtte jeg ta et veivalg, og da var jeg ikke dedikert nok til å stå løpet som spiller.

- Søndag skal du møte Rosenborg og Per Joar Hansen. Han var trener og du assistent da Norge kvalifiserte seg for U21-EM. Hva kan du si om «Perry»?

- Vi jobbet sammen profesjonelt, men utviklet også et fint vennskap. Vi snakker sammen ofte, både om fotball og andre ting. Jeg har veldig stor respekt for «Perry» som fagmann og fyr. Vi har hatt, og har, mye moro sammen. Han har et voldsomt temperament, kan tenne fort, men faglig er han flink - og han er god til å behandle folk.

- Det er et intenst rivaleri mellom Molde og Rosenborg. Hva er det beste du kan si om RBK?

- Jeg kan si mye pent om RBK. Jeg har ikke den der Molde/RBK-krigen i meg. RBK har vært et flaggskip i norsk fotball i mange, mange år. De utviklet seg, med små ressurser, til å bli en fantastisk fotballklubb. Så ser jeg her jeg sitter nå, at vi og flere klarer å utfordre RBK ordentlig. Det er jeg veldig glad for.

- Hva er det verste du kan si om RBK?

- Hehe. At de scorer altfor mye på dødball.