Skullerud tok ut 40 U21-spillere til EM

Flere er A-landslagsspillere.

VANT PLAYOFF: Harmeet Singh (f.v.), Omar Elabdellaoui, Jo Inge Berget, Håvard Nordtveit og daværende trener Per Joar Hansen jublet etter seier 5-3 til Norge mot Frankrike i fjor høst. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VANT PLAYOFF: Harmeet Singh (f.v.), Omar Elabdellaoui, Jo Inge Berget, Håvard Nordtveit og daværende trener Per Joar Hansen jublet etter seier 5-3 til Norge mot Frankrike i fjor høst. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud har tatt ut flere A-landslagsspillere i bruttotroppen til EM i Israel. Mikkel Diskerud er ikke med i troppen.

Den endelige troppen til sommerens sluttspill skal reduseres til 23 spillere. Blant spillerne i bruttotroppen er Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Markus Henriksen (Alkmaar), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg) og Joshua King (Blackburn).

De er også aktuelle for A-landslagets VM-kvalifiseringskamp mot Albania 7. juni.

EM-sluttspillet arrangeres 5.-18. juni i Israel. Norge er i gruppe med vertsnasjonen Israel, England og Italia.

- Jeg har en veldig god følelse, og jeg synes absolutt at norsk fotball skal være stolte av denne 40-mannslisten. Dette er et bevis på at vi har mange unge, lovende spillere på vei opp og fram - både i klubber ute i Europa og som preger hjemlig liga, sier Skullerud til fotball.no.

Diskerud er uaktuell fordi han ikke har avklart spørsmålet om hvilket landslag han vil spille for. Han har flere kamper for USA, men har foreløpig ikke spilt offisielle kamper for amerikanerne (kvalifisering/sluttspill).

G19-spillerne Mohamed Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Veton Berisha har også vært aktuelle, men de kom ikke med i bruttotroppen.

- Vi har tatt en vurdering på de spillerne som holder G19-alder og har vært gode i klubbene sine. G19-landslaget skal ut i en viktig EM-kvalikrunde på samme tid som mesterskapet, og vi har landet på at de aktuelle spillerne ikke er så langt framme at de ville fått mye spilletid i mesterskapet, sier Skullerud.

Norge tok seg til EM etter å ha slått ut Frankrike i omspillet. Det er annen gang Norge er med i U21-EM. I 1998 ble det bronse under Nils Johan Sembs ledelse.

(NTB)