MELDT SEG UT: Moldes Tor Ole Skullerud har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest. Bakgrunnen er juryens begrunnelse da Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo ble årets trener forrige sesong. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MELDT SEG UT: Moldes Tor Ole Skullerud har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest. Bakgrunnen er juryens begrunnelse da Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo ble årets trener forrige sesong. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Skullerud ut av trenerforeningen: - For meg er ikke dette noen sak

Sterkt uenig i foreningens begrunnelse for Fagermo-pris.

(Dagbladet): Moldes Tor Ole Skullerud har meldt seg ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest.

Bakgrunnen er juryens begrunnelse da Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo ble årets trener forrige sesong.

Skullerud likte dårlig begrunnelsen som ble gitt for at Fagermo ble valgt som fjorårets trener. Det bidro til at han valgte å melde seg ut av Norsk Fotballtrenerforening (NFT).

Det var Romsdals Budstikke som først omtalte saken.

- I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media», og jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sier Skullerud til Romsdals Budstikke.

- Dette er ikke noen stor sak. Det er et valg jeg må få ta som jeg vil, mener jeg. Dette hadde aldri i verden blitt noen sak om den ikke involverte Fagermo. Og med vår historikk som bakgrunn, så skjønner jeg hvorfor det blir blåst opp til noe som kan skape en konflikt. Jeg lever fint med ikke å være medlem, og det tror jeg NFT også gjør, utdyper Skullerud til Dagbladet, og fortsetter:

- For meg handler det om kollegialitet og respekt, og jeg ble veldig provosert av noen av utspillene som kom i løpet av fjoråret. Det ga jeg uttrykk for overfor NFT. Når juryen da gir begrunnelsen de gir, så er det mitt valg å gå ut av trenerforeningen.

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening Teddy Moen beskriver situasjonen som kjedelig.

- Vi synes selvsagt at det er synd, og vi mener at alle trenere bør være medlem, sier Moen til Dagbladet.

- Rundt sånne kåringer vil det alltid være debatt. Vi registrerer at det er delte meninger om begrunnelsen, men vi står for den. Ellers anser jeg det som et internt anliggende at en trener forlater foreningen, og derfor har jeg ingen større kommentar, annet enn at det er veldig synd at en ressurssterk person som Tor Ole ikke er medlem lenger.

Moen opplyser at Skullerud meldte seg ut av NFT i løpet av årets to første måneder.

Den tidligere U21-landslagstreneren understreker at avgjørelsen ikke har noe med Fagermo å gjøre.

- Utover utspillene som gjorde meg provosert i fjor, har jeg ingen problemer med Dag-Eilev, og det var en velfortjent pris han fikk, sier Skullerud til Dagbladet.