USIKKER: Norge-assistent Tor Ole Skullerud  (t.v.) vet foreløpig ikke om han vil fortsette som assistent for landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
USIKKER: Norge-assistent Tor Ole Skullerud (t.v.) vet foreløpig ikke om han vil fortsette som assistent for landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Skullerud vet ikke om han fortsetter som Høgmo-assistent

Svært skuffet over U21-nedturen.

(Dagbladet): Tor Ole Skullerud ble hentet inn som midlertidig assistent for Per-Mathias Høgmo - etter den nye landslagssjefens eksplisitte ønske - da Egil Drillo Olsen måtte forlate posten for noen uker siden.

Det betød samtidig å forlate U21-laget midt i deres viktige kvalikperiode.

- Ingen ideell løsning, har Nils Johan Semb sagt i etterkant, og med fasiten foran oss er det vanskelig å argumentere mot det:

A-landslaget røk som alle vet ut av VM-diskusjonen med 0-3 for Slovenia og 1-1 mot Island, mens rekruttene langt på vei saboterte EM-sjansene sine med et stygt 1-3 tap for Aserbajdsjan hjemme, og tap med samme sifre mot Israel noen dager senere.

Tor Ole Skullerud fortsetter som Høgmos midlertidige assistent i hvert fall forbi de to privatkampene mot Danmark og Skottland i november, men deretter er situasjonen foreløpig uklar, fortalte Skullerud da han gjestet Dagbladets Fotballfeber-sending i formiddag.

- Nei, ståda der er akkurat den samme, sier assistenttreneren, og svarer heller ikke utvetydig på spørsmålet om han har lyst til å fortsette i rollen.

- Det er et godt spørsmål. Men både Per og jeg og vi alle skal finne ut av det der. Vi får se hvor det bærer, sier Skullerud.

Måtte tenke Han ble oppringt av Per-Mathias Høgmo som selv ba ham rykke opp til assistentrollen - om man skal være enige om at det innebærer et opprykk.

Heller ikke Skullerud fikk konferert med den faglig ansvarlige, toppfotballsjef Nils Johan Semb, om omskiftningene, men han ønsker ikke å uttale seg om den mye omtalte «prosessen» som ledet til at han skiftet jobb.

- Det er litt det at vi var midt i en VM-kvalik som gjør det spesielt, så jeg har jo tenkt litt. Men jeg falt ned på at dette er noe nytt og spennende, og en litt annen kurs jeg synes er litt interessant å være med på. Så der er vi nå, i hvert fall, sier Skullerud til Dagbladet.

- Det har vært veldig gøy og inspirerende å få lov å være med og jobbe med de beste vi har. Samtidig fikk jeg treffe igjen de gutta som var med på den fantastiske reisen vi hadde i Israel også, sier han.

For dårlig Samtidig så han kollega Trond Nordsteien steppe inn på kort varsel som U21-sjef. Fra avstand opplevde han at laget mislyktes grundig.

- Det er bare å strekke hendene i været og si at det var for dårlig. Sånn er det. Men Trond har ledet den spillergruppa i 8-10 kamper tidligere, så endringen der var ikke på samme nivå som den på A-siden. Det blir ren synsing og umulig å vurdere om det hadde gått annerledes dersom endringene ikke hadde skjedd, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

Likevel: kontrasten mellom eventyrsommeren i Tel Aviv og høstavslutninga med a-landslaget er åpenbart stor. Både Tor Ole Skullerud og flere av spillerne på «Nye Norge» fikk raskt merke det mange av U21-spillerne snakket om allerede i sommer: Presset, alvoret og styret rundt er noe helt annet på det øverste nivået.

- Totalen i en VM-kvalik, når du ser tabellen, er dårligere enn det vi alle håpet på. Til slutt sitter vi igjen veldig skuffet. Det preger fotballspillere. Og det er klart, å reise til et U21-EM og kjempe om medaljer, og være med på den oppturen og den go-en som var i den gruppa - alle skjønner at det er noe annerledes, sier den midlertidige assistenten, som likevel har god tro på at den samme gleden også kan omkranse a-laget framover.

- Det er veldig enkelt, det er bare å vinne noen fotballkamper. Alle har lyst til at Norge skal gjøre det godt i fotball. Vi må bare sette en kurs og vinne kamper og få resultater, og inspirere folk igjen, sier Tor Ole Skullerud.

HENTET INN. Høgmo selv hadde et ønske om å hente inn Tor Ole Skullerud som assistent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HENTET INN. Høgmo selv hadde et ønske om å hente inn Tor Ole Skullerud som assistent. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer