<strong>EN KOSTBAR AVGJØRELSE:</strong> Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener vrakingen av Vegard Forren i Stavanger i kveld var helt uforståelig.Foto: NTB Scanpix
EN KOSTBAR AVGJØRELSE: Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener vrakingen av Vegard Forren i Stavanger i kveld var helt uforståelig.Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skulleruds vraking av Forren er sesongens dårligste valg så langt

Direkte fotball og to unge nigerianere er blitt Kjell Jonevrets kloke valg i Viking. Tor Ole Skulleruds vraking av Vegard Forren i Moldes midtforsvar er det stikk motsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viking-Molde 2-1 (1-1)

TOR OLE SKULLERUD bestemmer selvfølgelig ett hundre prosent over bruken av Moldes spillere og har en stall som både tåler og trenger rotering på flere plasser. I Stavanger valgte han å ha landslagsstopper Vegard Forren på benken. Og det er ikke bare en oppsiktsvekkende vurdering, det er i nabolaget til sensasjonelt.

Og med Vikings hjemmeseier, og fordi Molde manglet det meste både offensivt og defensivt, er det lett å si det var feil.

VEGARD FORREN ER ikke som de fleste fotballspillere. Han er spesiell og har alltid vært det. Og i tillegg til å være landslagsstopper og Norges beste offensive midtstopper er han en type spiller som aldri har lagt skjul på at kamper er ti ganger hverdagenes utallige treninger.

Derfor har det vært opplest og vedtatt at kamper er mer enn kamper for Vegard Forren.

På toppen av å være toppfotballens ultimate konkurransearena er kampene også Molde-stopperens beste treningsarena.

DET ER NEMLIG når det betyr noe Vegard Forren er ett hundre prosent, gir alt og tar steg i utviklingen av eget spill. Når det ikke er så farlig - midt i uka - er han ikke alltid på tærne. Og derfor roteres ikke Vegard Forren - derfor spiller han alle Moldes kamper når han er skadefri. Basta.

SÅNN HAR DET egentlig alltid vært på Aker Stadion. Ikke bare fordi Vegard Forren er god, gjerne best, ekstremt ballsikker og en viktig og trygg offensiv brikke. Men også fordi han trenger kampene for å kunne være Vegard Forren slik vi kjenner han. Men Tor Ole Skullerud så det ikke sånn før Viking-Molde, han vraket Vegard Forren.

Det første jeg tenkte da jeg så lagoppstillingen var derfor at det kanskje lå ting til grunn som ikke ble uttalt eller kommunisert.

FRA EN PÅLITELIG er dette avkreftet. Og det stoler jeg på. Vegard Forren skulle ikke spille i Stavanger. Han skulle hviles. I utgangspunktet skulle han ikke en gang være med til Stavanger. Men på grunn av en annen skade ble han nødt til å være med og ble dermed sittende på benken.

For hver feil Molde gjorde både offensivt og defensivt så det stadig dummere ut.

AT MOLDE TRENGER Vegard Forren er åpenbart etter fadesen i Stavanger. Offensivt var ikke Tor Ole Skulleruds mannskap i nærheten av mer enn noen få gode øyeblikk, inkludert pasningene og bevegelsene rundt 0-1 scoringen til Tommy Høiland. Defensivt var spesielt midtforsvaret en konstant risiko for en god Ørjan Nyland i Molde-målet. Der den ene stopperen (Joona Toivio) burde vært utvist da han kom på etterskudd og felte Yann-Erik de Lanlay som sistemann, og den andre (Ruben Gabrielsen) gjorde en kjempefeil og ga Viking bruddet til seiersmålet.

Alt sammen konsekvenser av et dårlig valg på en enda dårligere kveld.

VIKING SYNES IMIDLERTID å ha fått orden på det, og det er stilskiftet til mer direkte fotball som gir laget kraft og brodd. Pluss et par tenåringer fra Nigeria som spiller med store smil om munnen. Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Adegbenro (1-1 og 19) kan bli sensasjoner i Tippeligaen om de holder nivået oppe. Og når Veton Berisha ar initiativ og berøringene han har slitt med i stor fart plutselig er på hans side, er Viking et godt fotballag.

Det var først og fremst derfor de slo Molde.

Ikke fordi Tor Ole Skullerud gjorde det en smule enklere gjennom å hvile Vegard Forren. 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer