Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skummelt å tryne sånn

De norske løperne fikk det tøft i en krevende super-G-løype i østerrikske Hinterstoder. Til topps gikk hjemmehåpet Vincent Kriechmayr fra første startnummer.

RETT UT: Aleksander Aamodt Kilde falt fra et potensielt vinnerløp i Hinterstoder. Foto: Johann Gröder / AFP / Austria OUT / NTB Scanpix
RETT UT: Aleksander Aamodt Kilde falt fra et potensielt vinnerløp i Hinterstoder. Foto: Johann Gröder / AFP / Austria OUT / NTB Scanpix Vis mer

Aleksander Aamodt Kilde så ut til å være på vei mot noe stort etter en knallsterk åpning fra startnummer sju. På første passering var 27-åringen hele 0,46 sekunder foran Kriechmayr.

Men så gikk det galt. Kilde havnet på innerski og hadde ingen mulighet til å redde seg inn.

- Jeg går på, og plutselig er skia borte og jeg ligger i snøen. Det skjer uten at jeg rekker å tenke. Det er skummelt å tryne sånn. Plutselig går kneet eller leggen, sa Kilde til TV 2 etter fallet.

Tapte viktige poeng

Kilde kom fra verdenscupseier i super-G i Saalbach-Hinterglemm for fjorten dager siden. Til tross for fallet beholder han ledelsen i super-G-cupen, men viktige poeng i kampen om sammenlagtseieren gikk tapt.

I målområdet fortvilte Kjetil Jansrud etter fallet. Han var først ute av nordmennene med startnummer tre. Vinstra-kjøreren fikk en tidlig rotasjon som medførte en kraftig oppbremsing. Dermed var rennet ødelagt omtrent før det hadde startet.

Jansrud havnet 1,15 sekunder bak Kriechmayr, noe som holdt til en 6.-plass.

Første super-G start for Kristoffersen

En lang og fartsfylt trasé satte den ene løperen etter den andre på prøve. Den som taklet forholdene best var hjemmehåpet Vincent Kriechmayr. Han valgte å starte først av samtlige.

Etter en knallsterk avslutning kom han til mål på tiden 1.33,08. Han vant 0,05 sekunder foran sveitsiske Mauro Caviezel og 0,08 sekunder foran landsmann Matthias Mayer.

Henrik Kristoffersen benyttet anledningen til å bli kjent med bakken før søndagens kombinasjon. For første gang i verdenscupen stilte 25-åringen til start i super G. Men noen plass i toppen ble det som ventet ikke. Kristoffersen havnet på 22.-plass, 3,48 sekunder bak vinneren

Søndag venter kombinasjonsrennet som ble utsatt grunnet dårlig vært fredag. Det var stormen «Bianca» som har skapte trøbbel. Den slo til i Salzburg-området torsdag. Vind, regn og store mengder nysnø rammet også Hinterstoder.

Hele Norges coronakart